Fotonr.: 28295
Bijdrager Martin Spoek
Locatie 1.:Tongelre |333 Muschberg, Geestenberg |Hofstraat
Onderwerp.: Spoorwegen / Tramwegen |Spoorhuisjes / Seinhuisjes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Trein uit richting Venlo nadert Tongelresestraat

Beschrijving Vrij uniek standpunt, waarschijnlijk vanuit een remmershuisje gemaakt. Links op de hoek van de Telefoonstraat / Hofstraat staat een transformatorhuisje dat ik nog ken uit de zestiger jaren. Verderop zien we het pand dat ooit van Verhuizen was.
Geplaatst op 22-05-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 22-05-2011
Naam: Tini van Rooij img

Op deze foto is mooi de plaats te zien van het spoorhuisje / station van foto 18. Zie ook de discussie daarbij over de plaats van het gebouwtje.


Datum: 22-05-2011
Naam: Gerard Weijnen img

De halte Tongelre van foto 18 lag aan de lijn Eindhoven-Weert. Op deze foto is te zien de wachtpost voor de overweg Tongelresestraat in de lijn Eindhoven-Venlo.


Datum: 22-05-2011
Naam: Antoon Franse img

Als ik het goed zie gaat de trein vanuit richting Helmond naar Eindhoven.


Datum: 22-05-2011
Naam: Tini van Rooij img

Ach natuurlijk Gerard, je hebt gelijk. Dat stationnetje was bij de andere overweg.


Datum: 22-05-2011
Naam: Wim Roxs img

Gezien het type auto, rijdend op de Parallelweg links, moet dit een foto zijn van lang vóór de oorlog 1940-45.


Datum: 23-05-2011
Naam: A.van Overbruggen img

Het huis helemaal rechts op de foto is het café van de familie van Melis, waar de latere voetbalinternational Noud van Melis opgroeide. Vanaf deze wachtpost werden ook handmatig de spoor/slagbomen bediend van de overweg aan de Urkhovenseweg. Als deze overweg, aan de Urkhovenseweg, gesloten was moest men dikwijls lang wachten. Te voet of met de fiets aan de hand glipten we dan regelmatig onder de spoor/slagbomen door. Werden de spoor/slagbomen weer geopend dan gingen we er ook dikwijls aanhangen, zodat we mee omhoog gingen. Wie kwam het hoogste en wie durfde het langste te blijven hangen? Ook werd er regelmatig een fiets van een niet helemaal nuchtere cafébezoeker of een "vriendje" aan de spoor/slagboom gehangen. Die moesten dan natuurlijk wachten tot de volgende trein kwam en de overweg weer gesloten werd.


Datum: 16-03-2013
Naam: Martin Spoek img

Goed zijn hier ook te zien de telefoondraden. De Spoorwegen hadden hun eigen telefoonnet dat uiteraard over eigen grondgebied kon worden de gerealiseerd. Als een lijn geëlektrificeerd werd, moesten de kabels ondergronds. Enerzijds ter vermijding van storing, maar ook vanwege de plaatsing van portalen.


Datum: 13-01-2014
Naam: Tini van Rooij img

De elektrificatie van de spoorweg naar Venlo werd pas in 1956 gerealiseerd.