Kiosk Kloosterdreef ?
Beschrijving | Hans, Tini, kunnen jullie deze kiosk plaatsen? Wie weet meer van deze toneelgroep van de Petrus parochie? |
---|---|
Geplaatst op | 11-01-2011 |
Reacties
Naam: Tini van Rooij
Is het gebouw links de voorganger van het parochiehuis? Zie ook foto 14911.
Naam: Gerard van de Vorle
Wat gebeurde er in 1903 in de St. Petrus Parochie? Adrianus Oomen wordt de nieuwe pastoor van deze parochie. Ter gelegenheid is er een fraaie doopkapel gebouwd. Het zelfde jaar, dus 1903, werden er aan het front van de kerk twee ingangen gebouwd. En werden de eerste plannen gemaakt om de ingestorte toren te herbouwen. Vandaar dit feest?
Naam: Tini van Rooij
Volgens het boekje St. Petruskerk, uitgegeven na de laatste renovatie in 1988, was die doopkapel pas in 1907 klaar. En die ingangen in de zijbeuken waren nodig om het kerkvolk toe te laten tijdens de bouw van de toren. Nadat de toren klaar was, zijn die nog nauwelijks gebruikt. Ik heb ze nooit open gezien.
Naam: Gerard van de Vorle
Theodorus van Lieshout is de tweede man van rechts. Hij had een schoenenzaak op de Woenselsemarkt, later is dat Kloosterdreef genoemd.
Naam: Tini van Rooij
Johan dat lijkt mij niet mogelijk. Van de ingangen die hier bedoeld worden is de linker vervallen bij de bouw van de Mariakapel in 1956. De rechter bestaat nog wel, vergelijk de foto's 6969 en 9894. Gelukkig heb ik de laatste jaren geen uitvaart hoeven bij te wonen in deze kerk. Maar een overledene wegdragen door de zij-ingang lijkt mij niet erg eerbiedig. Hiervoor hoort naar mijn mening de hoofdingang te worden gebruikt.
Naam: Johan Vervest
Bij de aankomst van het stoffelijk overschot wordt de hoofdingang gebruikt. Na de mis vertrekt men achter door de zij-ingang om vervolgens rechtsaf naar het kerkhof te lopen. Ik heb het 1,5 week geleden zelf meegemaakt. Het was met de uitvaart van Bob Bovers. Door de hoofdingang naar binnen en door de zijuitgang naar het achtergelegen kerkhof. Het kerkplein wordt tegenwoordig verhuurd en geëxploiteerd als parkeerplein met slagboom.