Fotonr.: 18769
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1944
Locatie 1.:Centrum |113 De Witte Dame |Willemstraat
Locatie 2.: Centrum |113 De Witte Dame |Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoek Willemstraat/ Emmasingel

Beschrijving Een tijdens de oorlog verzonden ansichtkaart van uitgever Spanjersberg. Een vaker voorkomend plaatje, zij het dat ik dezelfde afbeelding ook tegenkwam bij uitgever Van der Horst (in circulatie rond 1950). Ik heb deze laatste geplaatst op de grote versie. Ziet u het verschil? Kijk maar eens naar foto 18770.
Geplaatst op 08-02-2009

Reacties

Datum: 09-02-2009
Naam: Wil van Hout img

Die daar achter de verkeerszuil staat is dat geen Duitse soldaat? Naar ik meen heeft hij een bajonet op de plaats waar deze figuren altijd deze dingen droegen.


Datum: 09-02-2009
Naam: Theo van den Dungen img

Dat lijkt wel te kloppen Wil. Aan de rechterkant van de zuil staat zijn gestolen fiets.


Datum: 09-02-2009
Naam: Rini Talens img

Die oorlogsattributen op het dak zijn weggeretoucheerd, zodat die foto in 1950 nog te gebruiken was (zuinigheidsoverwegingen?) Maar die Duitse soldaat op de voorgrond is men daarbij gewoon vergeten, of niet..., want het wegretoucheren van die soldaat is natuurlijk geen probleem, maar... hoe vul je dat gat weer onzichtbaar op? (met lucht?)


Datum: 07-12-2011
Naam: Eric Kemperman img

Je hebt de vergrote versie niet echt nodig om de vlek te zien waar het afweergeschut is weggekwast. Nogal knullige retouchering, zeker omdat ze de soldaat vergeten zijn.....


Datum: 14-03-2012
Naam: Paul van der Cingel img

Die verkeersagent met omklapbaar stopbord doet mij twijfelen aan de bezettingstijd en zoveel fietsen die nog niet naar Duitsland versleept waren?


Datum: 15-03-2012
Naam: Wil van Hout img

Pas enkele weken voor de bevrijding werden de fietsen van de straat gehaald. Meest door de terug trekkende troepen. Er werden natuurlijk eerder fietsen gevorderd door de bezetter. Dit waren fietsen die niet direct gebruikt werden t.b.v. werkvekeer. Als je dat kon aantonen, kon men de fiets gewoon houden en ook bandenbonnen ophalen. Echter bij het terugtrekken van de troepen moest je niet langs de straat gaan staan met de fiets. Ik herinner mij een buurtgenoot die zijn fiets moest afstaan en er een nieuwe voor in de plaats kreeg met een lege band. Dat kon je natuurlijk ook overkomen.