1e Lieven de Keylaan. (1)
Beschrijving | De 1e Lieven de Keylaan, gezien vanaf de kruising met Dr. Berlagelaan/Oude Bossche Baan. In de wijk Mensfort, een duidelijk voorbeeld van de enorm snelle stadsuitbreiding in de jaren zestig. De eerste twee flatgebouwen rechts zijn stervormig, daarna volgen vier rechte gebouwen. Deze waren eigendom van belegger AZL (pensienfonds v.d. voormalige mijnen?) en werden beheerd door VB&T Makelaars. De gebouwen staan er nog steeds in vrijwel ongewijzigde vorm. Het verkeer en de wegen veranderde uiteraard wel, zo staan ook op deze kruising verkeerslichten en zien we nu vrijwel uitsluitend asfalt. |
---|---|
Geplaatst op | 18-09-2005 |
Reacties
Naam: Michael
Uit welk jaar stammen die flats aan de Lieven de Keylaan? Ik heb die met mijn bijbaantje weleens moeten poetsen. En wat zaten we toch altijd te zeiken op die panden dat ze zo oud waren en nooit schoon werden. Dit was begin 2000. Zelfs mijn baas kon het zich herrinneren dat hij ze oud vond toen die ze eind jaren 70 zelf poetste. Die panden zijn echt aan vervanging toe.
Naam: Eric van Schijndel
Wij waren destijds een van de eerste bewoners in de Rijckwaertstraat. Op het braakliggend terrein langs de 1e Lieven de Keylaan achter de sterflats konden we als jonge jongens graven en hutten bouwen. Op het 'industrieterreintje' achter waar nu de apotheek zit, was destijds een bosje dat eigenlijk geen bos mocht heten. Door de firma Staals die er zat noemden we het het Staal-niet-bos. Het grotere bos aan het eind van de Oude Bossche baan, waar je leuk kon crossen over de heuvelpaadjes en je je in een andere wereld waande, noemden we het 'mississippi-bos'. Waarom weet ik niet. Bij de sterflats en de andere flats gingen we kranten en oud papier ophalen om het te verkopen achter de Woenselse Markt. In de trappenhuizen van de flats klonken de rotjes die we helemaal op Eeneind gingen halen lekker hard. Aan het eind van de Oude Bossche Baan, achter het land van boer Kroon, stond eenzaam de bejaardenflat en dan was er niets meer, alleen maar boerenland waar je met opa ging wandelen tot aan Betonson toe. En de Bliekert, de discotheek boven de garages aan de Daniël de Blieklaan met alle ellende die vooral de volwassenen ermee hadden. Wie weet dat nog? Ik was er wat te jong voor, maar wie heeft nog foto's van deze omgeving uit die tijd?
Naam: Hans Vervoort
Eric, de naam Mississippi-bos is een verwijzing naar het beekje De Grote Beek dat hier in de buurt stroomt. Lees ook de opmerkingen over dit onderwerp bij foto 2830.