Fotonr.: 36469
Bijdrager Ben Damen
Locatie 1.:Woensel |512 Prinsejagt |Oude Bossche Baan
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Boerderijen-Woensel |Oude Bosschebaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Boerderij Johannahof aan de Oude Bosschebaan

Beschrijving De 99-jarige Henk van der Heijden woonde als kind in deze boerderij en had er nog een foto van op zijn nachtkastje. Onder andere de familie Toonders bewoonde dit pand in latere jaren. Dit is de eerste foto waarop de boerderij goed te zien is. Eerder hadden we alleen maar luchtfoto's. Een fundament van deze boerderij ligt momenteel in de tuin van een woonhuis aan de Serlioweg.

Geplaatst op 07-12-2015
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-12-2015
Naam: Bauke Hüsken img

Tijdens ons onderzoek voor ons boek over de verdwenen boerderijen in Woensel zijn er zeker 5-7 personen geweest die geïnformeerd hebben over deze boerderij. Wij hebben het complex niet opgenomen in ons boek, omdat het te ver richting de heide lag.Onze grens lag bij Reestraat 2. Ik kende tot dan toe alleen maar een luchtfoto uit 1953 waar het complex aan de Oude Bossche Baan 9 op stond. Het stond vlak bij een kruispunt waar zes wegen elkaar kruisten. Tegenwoordig is het nog steeds een kruising, nu tussen de 1e Lieven de Keylaan, de Oude Bossche Baan en de Dr. Berlagelaan. Het is echt geweldig dat er nu een foto van het pand opduikt. Ik denk dat veel mensen hier blij mee zullen zijn. Dit is een typische ontginningsboerderij. Vroeger lag hier alleen maar hei. De meeste ontginningsboerderijen hadden namen en stonden met die naam ook op de topografische kaarten vermeld. Johannahof vormde daarop een uitzondering. Deze naam is volledig nieuw voor mij. Leuk! Volgens overlevering woonde 'Gekke Jan' Toonders met zijn vrouw Anneke in het pand in de jaren '30 en mogelijk later ook nog. In 1961 werd het complex gesloopt. Waarom, vraag je je af? Nu ligt hier namelijk het Lieven de Keypark. De fundamenten liggen in de tuin van Jan Stuytweg 6.


Datum: 07-12-2015
Naam: Tini van Rooij img

Bauke, jij bedoelt waarschijnlijk luchtfoto 27441. Daar zie ik een heel complex of zijn dat meerdere boerderijen? Op foto 22477 uit 1964 zie ik ook nog iets staan, is dat een van de bijgebouwen van deze boerderij?


Datum: 07-12-2015
Naam: Eric Kemperman img

Is het dezelfde als linksboven op foto 2801?


Datum: 07-12-2015
Naam: Bauke Hüsken img

Tini, ja klopt, op de foto van 1953 is het complex zichtbaar en dat geldt ook voor de foto die Eric noemt. En inderdaad Tini, in 1964 staat nog een van de gebouwen overeind.


Datum: 07-12-2015
Naam: Wim Roxs img

Prachtige foto heb je weer ontdekt, Ben. Weer zo´n markant mooie hoeve, die om wat voor reden dan ook tegen de grond moest. Schande, Johannahof was een plaatje!


Datum: 23-02-2016
Naam: Marinus van der Sangen img

Inderdaad de foto waar ik naar uitgekeken heb, prachtig.
Hier hield de 1e Lieven de Keylaan op en keerde de stadsbus op het onverharde stuk en kon daar tien minuten pauzeren. Als je daar stond, kon je de rode daken van het Philipsdorp en de Vlokhovense kerk zien. Had ik toen maar een fototoestel gehad, jammer.


Datum: 27-10-2022
Naam: Rene van Rooij img

Op deze boerderij woonde boer Toonders, waar ik tussen 1955 en 1965 eieren moest gaan kopen van mijn ouders. Deze boerderij zagen wij vanuit ons huis aan de Boschdijk, over de weilanden, in de verte liggen op de hoek Jacob van Campenweg, Lieven de Keylaan, Oude Bossche Baan. Nog nooit heb ik een foto gezien van deze prachtige maar helaas verdwenen boerderij. Geweldig!


Datum: 28-10-2022
Naam: bert van herk img

Deze prachtige boerderij had de pech om in Eindhoven te staan.