EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11628

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

De Ark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat kosterhuis met de Ark.

Beschrijving

Strijpsestraat 131. Het kosterhuis. Met links de toegang tot het St. Trudokerkhof en rechts de Ark (het patronaatsgebouw). Het jaartal van de foto is een schatting. PNB001018824


Geplaatst op

14-05-2007

Reacties:

Datum: 26-09-2007
Naam: René van Ree  
img

In mijn herinnering was dit de St. Trudostraat.


Datum: 27-09-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Mijn herinnering als jong mens is dat dit (vroeger) gewoon het St. Trudoplein heette.


Datum: 27-09-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Dit is inderdaad het huis van koster Jan van Os, een rijzige statige man, die zich altijd wat strenger voordeed dan hij in feite was. Hij was ook de beheerder van het naastgelegen gemeenschapshuis De Ark, waar op zondagmiddag o.a. de bekende zwartwit-films gedraaid werden (Rin Tin Tin, Lassie, de Dikke en de Dunne), en waar we zondagsavonds mochten gaan dansen. Jan was de vader van Ger van Os, jarenlang vakbondsbestuurder en tegenwoordig voorzitter van de supportersvereniging van P.S.V. Dochter Ria was jarenlang de uitbaatster van Café het Wapen van Strijp, aan de andere kant van het Trudoplein op de Strijpsestraat. Sinds 1 september 2007 heeft zij de zaak overgedaan aan anderen.
Dan was er ook nog een zoon, die Trudo heette, waar ik op de lagere school bij in de klas heb gezeten, maar die ik uit het oog verloren ben. Volgens mij werkte hij bij V&D, als ik me goed herinner.


Datum: 28-09-2007
Naam: René van Ree  
img

De St. Trudostraat is een zijstraat van de Strijpsestraat. Het St. Trudoplein leunt eigenlijk tegen de Strijpsestraat aan en begint bij de splitsing, links richting Frederiklaan rechtsaf Strijpsestraat. Het officiële adres van de St. Trudokerk, Strijpsestraat 129. De “Ark” St. Trudostraat 1c. Prachtige foto trouwens, inderdaad kon je er naar de film op zondagmiddag. Weer een stukje vergeten jeugd teruggevonden.


Datum: 30-09-2007
Naam: René van Ree  
img

Aanvulling op commentaar 28 september: De zijkant van de ark en het kosterhuis en ook de ingang naar het kerkhof, dat noemden wij inderdaad ook wel het “Trudopleintje”. Uiteraard was dit de Strijpsestraat. Stond boven de zijuitgang van de ark niet een bordje “Nooduitgang”? (nog net te zien) Op die hoek stond na de zondagsmis ook nog wel eens een mannetje dubieuze krantjes te verkopen, “Zondagsnieuws”. Zo kwam je vroom de kerk uit en werd je direct in het verderf gestort.


Datum: 08-05-2010
Naam: Netty Habraken-Versantvoort.  
img

Vroeger heeft hier, in de jaren '40-'50, de familie Blankers gewoond, hij was ordebewaarder in de Trudo kerk.