Fotonr.: 8481
Bijdrager Film- en Fotobank Noord Brabant
Locatie 1.:Centrum |112 De Bergen |St Catharinastraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St. Catharinastraat, hoek Anna van Egmondstraat.

Beschrijving Op deze hoek zat (in elk geval in de jaren '60) een winkel in religieuze artikelen. Volgens het commentaar bij foto 1732 was deze van dhr. Coopmans. De foto dateert van na de sluiting en op dit moment is hier (voor zover ik weet) nog maar weinig veranderd. Hans / Peter is er in de adresboeken nog iets terug te vinden? Het huidige adres van het hoekpand is St. Catharinastraat 16 en Anna van Egmondstraat 1. PNB001016665 (Frans)
Geplaatst op 10-01-2007

Reacties

Datum: 30-01-2008
Naam: Corrie van de Bor img

Ik heb contact gehad met, laat ik zeggen, 'goede bekenden' van de familie die hier destijds woonde en de winkel runde. Anoniem wertelden zij het volgende verhaal.
Het pand bestond vroeger uit twee gedeeltes. Waar u nu de winkeldeur ziet zat vroeger een portiek met de winkeldeur en een huisdeur voor de 1e etage. Zij zelf woonden achter de winkel en op de 1e (1 kamer) en 2e etage. Hun huis had een eigen voordeur voor het woongedeelte, deze was aan de Egmondstraat. De overige ruimte op de 1e etage was een aparte woongelegenheid met die eigen opgang (vanuit het portiek). Toen de bewoners boven verhuisden hebben de ouders deze etage in zijn geheel bij het huis getrokken en de winkeldeur is naar voren geplaatst. De ouders hadden daar de religieuze winkel tot februari 1973. De klanten waren kerken, kloosters etc. Zij verkochten eigenlijk alles wat er in een kerk nodig was. Kazuifels e.d., kaarsen, kelken en ga zo maar door. Ze zijn in 1973 verhuisd en toen is de zaak beeindigd. Een zoon heeft een gedeelte van de zaak voortgezet maar ZEKER niet als kunstnijverheid. (commentaar Hr Zeilmaker bij