EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8081

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Sophia van Wurtemberglaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sophia v. Wurtemberglaan.

Beschrijving

Gezicht op klein gedeelte van de S.v.Wurtemberglaan. De huizen zijn nog hetzelfde maar de straat is tegenwoordig wat anders ingericht.


Geplaatst op

21-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

In het linkerhoekpand woonde de familie Isphording. Het rechterhoekpand, dus in de Prins Alexanderstraat: de familie Stuut. Daarnaast familie Van de Ven. Meneer van de Ven gaf les op de jongensschool in de Gagelstraat.
Zelf woonde ik 18 jaar in het linkerblok op nr. 60.


Datum: 25-12-2006
Naam: Wim Levens  
img

De familie Isphording ken ik redelijk goed. Zij deden in antiek en hun kinderen (denk ik) hebben of hadden een antiekwinkel in Acht. Ik heb zelf plm 3 jaar in het rechterhoekpand gewoond. De mensen naast ons op de Sophia van Wurtembergstraat hadden een restaurant op het Lodewijk Napoleonplein. Hun naam was volgens mij ook van de Zande. Ben jij zelf de buurman? Ik woonde er tot plm 1975.


Datum: 26-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

De eigenaar van het restaurant heette van der Sande. Geen familie dus. In 1975 woonde ik niet meer daar. M'n moeder en broer nog wel. Zo te lezen heb je dus gewoond in het huis van de familie Stuut. Die familie Van de Ven woonde, voor de duidelijkheid, in de Sophia van Wurtemberglaan. Maar ik wist dus niet dat in dat huis later de familie van der Sande is komen wonen.


Datum: 17-08-2010
Naam: Bernie van der Heiden-Verbaken  
img

Van juni 1971 tot maart 1986 hebben wij, de familie Verbaken op nummer 38 van deze straat gewoond. Op nummer 36 woonde de familie Burghouts. Op nummer 40 woonde Mevrouw van der Putten, een zus van mijn vader. Daarnaast op 42 de familie van Engelen. Mijn vader is na het overlijden van mijn moeder in de Graaf Adolfstaat gaan wonen. Ik zelf ben in oktober 1981 getrouwd en heb Eindhoven verlaten...