EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

715

Bijdrager:

Jaar:

1993

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Voormalige veiling in Dommelstraat.

Beschrijving

Het pand Dommelstraat 5 is hier dichtgetimmerd. Het heeft onder meer dienst gedaan als veiling, bananenhandel en champignonscentrale. Naar ik meen lag dit op de hoek met de Tramstraat. Kan iemand dit bevestigen? (RHCe 0000557)


Geplaatst op

06-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-07-2005
Naam: Pim Bense  
img

Nummer 5 lag inderdaad op de hoek Dommelstraat / Tramstraat; op deze plek staat nu het moderne Residence, deels op het voormalige terrein van de Eindhovense Trammaatschappij. De bebouwing uiterst rechts op de foto is bij mijn weten de voormalige discotheek Hollywood, wat er nu zit zou ik niet durven zeggen.


Datum: 04-05-2006
Naam: Frans Verhappen  
img

Dit pand was ooit van Van Eeuwijk van Campen Zuidvruchten. Ik ben er vaak geweest en was bevriend met R. van Eeuwijk, zo rond '72-'73.


Datum: 12-12-2007
Naam: Dennis vd Kolk  
img

Het pand ernaast is inderdaad discotheek Hollywood (ik heb er twee jaar gewerkt). Voormalig eigenaar Piet van Rooij is gestopt met de zaak in 2001 (als ik het goed heb). Nu is er club Liquid gevestigd.


Datum: 01-06-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Hier is geen groenteveiling geweest, zover mij bekend. De familie Van Campen had hier een groothandel in groenten en fruit. Deze werd voortgezet als Van Eeuwijk van Campen en groeide uit tot een alom bekende grootgrossier in groenten, fruit enz.


Datum: 02-06-2008
Naam: Johan Vervest  
img

De NCB groenten- en fruitveiling was gevestigd aan de Tongelresestraat, rechts aan de eerste overweg. Is later verhuisd naar de Run in Veldhoven en daar inmiddels opgeheven/geliquideerd.


Datum: 05-03-2011
Naam: Miranda Konings  
img

Mijn vader heeft gewerkt bij van Eeuwijk - van Campen. Ik ben er zelf ook wel eens geweest en herinner me de koude koelcellen en een gedroogde (gelukkig!) vogelspin gevonden tussen de bananen. En natuurlijk Marietje van Eeuwijk, een schat van een vrouw!