Bijdrager Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - RHCe
Jaar: 1976
Locatie 1.:Woensel |422 Kronehoef |Kloosterdreef
Onderwerp.: Gebouwen |Gemeentehuizen |Woensel, Kloosterdreef
Raadhuis met Politiepost.
Beschrijving | Het torentje van foto 683 is weg. Overigens deed ook de architect na 1920 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Eindhoven. (RHCe 0010822) |
---|---|
Geplaatst op | 15-08-2006 |
Email bijdrager |
Reacties
Naam: Tini van Rooij
Mooi Hans, het torentje heb ik wel gekend, maar in mijn herinnering is dit rond 1950 verwijderd. Leuk op deze foto zijn de wandelwagens op de voorgrond waarover Petra het heeft bij afbeelding 683. En ik herhaal mijn vraag: Wanneer is die politiepost er aan gebouwd?
Naam: Anneke van Rijn van der Veen
Bij nader inzien zie ik dat behalve het torentje ook het grootste deel van de schoorsteen is verdwenen. Op de foto van Ben, foto 5386 is deur vervangen door raam.
Naam: Yvonne Levens
Tini, Anneke, ik kan me niet herinneren ooit gehoord te hebben dat hier een politiepost geweest is. Wel heb ik van oud-woenselnaren gehoord dat in de tijd dat dit de burgemeesterswoning was, er achter op het terrein een kotje stond. Daar liet de toenmalige wetsdienaar een in de kraag gevatte al dan niet dronken ordeverstoorder een nachtje bijtrekken.
Naam: Tini van Rooij
In het bijgebouwtje aan de rechterkant was het politiebureau. In die tijd, toen het nog politiebureau was ging je er aan de zijkant naar binnen. Het hoofdgebouw was wel gemeentehuis maar ik geloof niet dat het ooit burgemeesterswoning was. In mijn tijd (rond 1950) woonde er dokter Jansen. Zoon Paul zat bij mij in de klas en ik ging er wel eens spelen. Vooral de grote tuin is in mijn gedachten blijven hangen.
Naam: F v d Broek
Er was inderdaad een politiepost, ik zie nog steeds 2 agenten zitten die zaten te dammen. Toen was het ook niet verkeerd om politieagent te zijn. We hadden als kind wat uitgevreten en werden, als ik het goed heb, door agent Neutenboom afgeleverd en een van de ouders moest je dan weer komen halen. Er werd dan uitgelegd wat je uitgespookt had. Van de agenten moesten we tegen de muur gaan staan en wij probeerden dan weer iets te doen wat niet mocht natuurlijk en dachten dat ze ons niet in de gaten hadden omdat ze zaten te dammen. Maar ze hadden alles door. En dan konden we weer voor de zoveelste keer rotzooi van de grond oprapen, wat ze er net weer neer gegooid hadden. Toen op dat moment voelde ik me niet zo goed, nu heb ik er een mooie herinnering aan.
Naam: C.de Bruijn
In dit pand heeft mijn moeder als huishoudster gewerkt bij de arts die er toen woonde nl. dr. Van Rhoon, een Duitse arts. Wij woonden toen een paar huizen verder boven een café dat er volgens mij nog staat. Dit was rond 1935. In 1938 toen 3jaar oud heb ik op een zondagmorgen een pan soep van de kachel getrokken en ben toen aan mijn arm en borst tot op de derde graad verbrand. Deze arts heeft mij toen 3 maanden dag in dag uit s'avonds verzorgd met nieuw verband en schoonmaken van de brandwonden. Mijn ouders hebben hier nooit voor hoeven betalen. In 1939 zijn wij naar Sratum verhuisd en de arts is volgens mij terug naar Duitsland gegaan. Dr. Janssen heeft er ook nog gewoond.