EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53870

Bijdrager:

Jaar:

2019

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Standbeelden

Onderwerp 3.:

Frits Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Standbeeld Frits Philips

Beschrijving

Een winterse close-up van het standbeeld van Frits Philips, gemaakt in december 2019.


Geplaatst op

17-11-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2022
Naam: bert van herk  
img

Meneer Frits staat er bescheten bij, de daders zitten te wachten in de boom tot ze een nieuwe lading kunnen storten. Dit is het respect dat Eindhoven geeft aan hem. Een man die met zijn twee broers van Eindhoven "EINDHOVEN" hebben gemaakt. Terwijl Van Hooff hoog en droog in vol ornaat op zijn sokkel staat en er geen strontje op te zien is, is dat Meneer Frits niet gegund. Ik weet dat als, hij ergens anders staat, dat ook wel gebeurt, maar dat ziet er dan toch niet zo uit zoals Meneer Frits er nu bijstaat onder die bomen.


Datum: 18-11-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Erg winters ziet het er niet uit. Dit zijn in ieder geval geen sneeuwvlokken. Helaas ziet het beeld er zeer slecht uit voor iemand die zoveel Eindhovenaren aan werk heeft geholpen. Helaas moet ik wel zeggen dat velen, ook toeristen, er ook voor gezorgd hebben dat het beeld er zo uitziet door de duiven de voeren. Eindhoven krijgt weer miljoenen, zou er niet een paar euro overblijven om deze man een mooi "onderdak" te geven? Bij PSV zat hij ook droog.


Datum: 20-12-2022
Naam: bert.vanherk  
img

Of die bomen verwijderen Adje. Plant ze ergens anders neer, plaats zat in de stad. Misschien wil een van de raadsleden deze wel in zijn achtertuin. Maar hou die man strontvrij.


Datum: 22-12-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Bert. Ik denk niet dat de bomen de directe oorzaak zijn. Zolang onze inwoners, gasten, mensen zonder fatsoen, zich niet gedragen blijft de Markt een vuilnisbelt. Bij zijn broer Gerard is het schoon, daar is geen afval. Het verplaatsen van het beeld van Frits is fijn voor hem. Maar de rotzooi op de Markt en het 18 Septemberplein blijft. We hebben handhavers, boa's. Ik zie ze wel op de kruising Vrijstaat, Demer, Marktstraat, Rechtestraat. Maar helaas niet waar ze moeten zijn.


Datum: 23-12-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Het standbeeld van zijn vader voor het station is veel beter, dat lijkt tenminste.


Datum: 06-06-2023
Naam: bert van herk  
img

Paul, op het standbeeld van zijn vader voor het station zal zeker wel een strontje zitten, maar hij staat er niet zo bescheten bij als zijn zoon Fritske. Die staat onder de bomen met de daders erin. Fritske komt er bescheten vanaf.
Beste Ad,  ook als er niks neergegooid wordt, zitten ze er nog in. Ze zitten gewoon te wachten, dus daar ligt het niet zo erg aan. Overal waar wat gegeten wordt zitten die schijtvogels, ook als je er niks neergooit.


Datum: 07-06-2023
Naam: Bert van Diepen  
img

In de eerste reactie bij deze foto lees ik onder meer "Een man die met zijn twee broers van Eindhoven EINDHOVEN hebben gemaakt." Nooit geweten dat meneer Frits broers heeft gehad. Hijzelf ook niet, afgaande op zijn memoires waarin hij spreekt van de druk op zijn schouders als enigste zoon van Anton Philips.


Datum: 08-06-2023
Naam: bert van herk  
img

Hoi naamgenoot Van Diepen. Dat foutje heb jij goed gezien. Ik zag het ook, maar toen had ik het al verzonden. Maar ach, we weten allemaal wel hoe het zit. Ik zou er maar niet te zwaar aan tillen.