EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53198

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Kunstobjecten

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Portal op de Markt

Beschrijving

Was op zondag gesloten. Daar heb je wat aan als je zondag vrij bent! (Bert van Herk)
Kort geleden werd op de Markt een portal geopend waarmee je via virtual reality kunt bekijken hoe de stad er vroeger uitzag (zie foto 53197). De vorm van de poort is zoals de stad rond 1560 was, op de plattegrond van Jacob van Deventer, die ook voor het portal ligt. Die stadscontouren van toen zijn nog herkenbaar in de huidige binnenring. Zie bijvoorbeeld ook foto's 425 en 426. (red.)


Geplaatst op

20-09-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-09-2021
Naam: bert van herk  
img

Lees je het in de krant, en je ziet het op studio040 en denkt dan 'daar ga ik naartoe, dat wil ik ook eens zien'. Het was niet zo druk, dus dat komt goed uit, dacht ik. Ik worstel mij tussen de tientallen fietsen door die ervoor en in de weg staan, scan de code en alles wat ik te zien kreeg op mijn telefoon was in hele dikke letters "DE PORTAL IS OPEN OP 18 SEPTEMBER". Ik was er op 19 september. Dat was de enige dag dat ik vrij was en nergens met de camera naartoe moest. Dus ik was een jaar te vroeg of een dag te laat. En er is een hoop tamtam geweest op tv (040) en in de krant, over hoe het ontstaan is, ook op hun site. Allemaal geweldig, maar openingstijden of bezichtiging daar is geen melding over. Nergens staat wanneer, waar, hoelang en hoe laat het wel open is. ik heb gehoord dat het ook op Strijp-S komt te staan, maar dan met de DDW-week. Dat is 7 dagen later. Of ik dan kan? Ik denk dat ik er zelf een maak, dan ben ik van niemand afhankelijk, want daar heb ik wel zo'n hekel aan, dat blijkt wel weer.


Datum: 21-09-2021
Naam: Jan Wijn  
img

Een rommelig geheel met al die rijwielen eromheen.


Datum: 21-09-2021
Naam: bert van herk  
img

Wat ik zo stom vind is dat dit portal op een onmogelijke plaats staat. Bij een beetje drukte staan al die fietsen en scooters in de weg, plus staat er ook nog een draaimolen voor kinderen naast. Die portal is er gewoon tussengefrot. Bij een verkeerde beweging tuimelen er 75 fietsen en scooters om. Ik vind het onbegrijpelijk dat daar überhaupt scooters en fietsen mogen staan. Die dingen moeten ze gewoon verbieden in de binnenstad, het is er gewoon te druk om daar fatsoenlijk te rijden. Ze slingeren tussen de voetgangers door. Je kunt er een olympisch spel van maken, totdat er iemand aangereden wordt. Wat dan? Er wordt gewoon niks aan gedaan.


Datum: 26-09-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Waarvoor hebben we politie, boa's, handhavers? Toch niet alleen om met de scooter en mountainbike rond te rijden. Wandelen zou beter zijn. Dan rij je de overtreders ook niet voorbij en zal bij veel van deze ambtenaren het buikje wat minder worden. En foutparkeerders ook bekeuren. Waarom kan dat bij automobilisten wel?


Datum: 27-09-2021
Naam: Laurens Mulkens  
img

Je kunt het wat moeilijk zien, maar er zijn groene vlakken geschilderd waar fietsen en brommers geparkeerd mogen worden, dus geen overtredingen ook omdat de portal daar ook deels overeen staat. De portal heeft nog geen definitieve plek. Dit is nog maar een proefopstelling. Tijdens de DDW wordt deze portal op het Ketelplein op Strijp-S geplaatst. Daarna krijgt hij een definitieve geschikte plek, waarbij het loopvlak van de portal gelijk komt te liggen met de bestrating, dus hij moet dan ook nog worden ingegraven.


Datum: 01-10-2021
Naam: bert van herk  
img

Allemaal leuk en aardig Laurens, maar het loopt de spuigaten uit met die fietsen en brommers in de binnenstad. Wat die portal betreft; ook al is het een proefopstelling, dan geef je het nog een fatsoenlijke plaats, zeker als je het voor het eerst laat zien. Je bent trots op je werk en dat wil je laten zien. Dat frot je niet weg tussen de fietsen en brommers.