EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53274

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Michelangelolaan

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Schilderijen / Tekeningen

Onderwerp 3.:

Overige Schilderijen / Tekeningen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nachtwacht in ziekenhuis

Beschrijving

Het beroemdste en grootste schilderij van Rembrandt logeerde twee weken in het Catharinaziekenhuis. Tot en met woensdag 10 november kon je in de centrale hal van het ziekenhuis een replica van de Nachtwacht bewonderen. Van het schilderij is een levensgrote, zeer gedetailleerde foto gemaakt, die nu een tour maakt langs verschillende zorginstellingen om personeel en patiënten te steunen in deze bewogen coronaperiode.


Geplaatst op

13-11-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-11-2021
Naam: Bert van Herk  
img

Het is een prachtig kunstwerk van een fenomenale schilder, in een goedkope lellebel van een lijst, met openstaande naden en splinters die ervan af zijn. Het is echt een schandaal, en hij staat ook wat scheef. Dit kan echt beter. En hiermee gaan ze verschillende zorginstellingen langs. Het idee is prachtig, maar voer het dan netjes en goed uit. En zet het niet zomaar op de grond, zo van 'hier staat het'.


Datum: 16-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Je ziet aan de rechterkant van het doek een verticale witte lijn, waarmee je goed ziet dat de lijst niet goed om het schilderij zit, dat is zeer slordig. Onder aan de lijst in het midden hebben ze er een stuk tussengezet, omdat de onderlijst te kort was. En dit schilderij is groots aangekondigd op tv en in het E.D. Het was goed bedoeld, voor het zorgpersoneel, maar zeer klungelig en goedkoop uitgevoerd.