Urkhovenseweg
Beschrijving | Dit rijtje mag hierbij niet ontbreken. |
---|---|
Geplaatst op | 31-07-2006 |
Reacties
Naam: August Gerritsen
Ik ben hier geboren... Het laatste huis (no. 185) noemden wij ook het laatste huis van Eindhoven vanwege de nabijheid van de grens met Geldrop. Naast mij zijn er hier nog 6 kinderen Gerritsen geboren. Een fantastische jeugd gehad; onze speelgrond reikte van Eindhovens kanaal tot het moerasgebied bij de Dommel. In 1951 vertrok ik -als kind van 12- naar Suriname. Na 22 jaar kwam ik terug en kreeg een huis aan de Paalheuvel. Met enige fantasie kun je zeggen: terug op het oude nest want de achterkant van de huizen Paalheuvel grenzen aan de Urkhovenseweg. Op dit adres is in 1975 mijn jongste zoon geboren. In 1978 verhuisden wij naar Spijkenisse en wonen daar nog steeds.
Naam: August Gerritsen
Hallo Theo Smulders, over welke periode hebt u aan deze weg op nummer 171 gewoond? Ik herinner mij nog de familie Bloks op 183 en een buurman (171?) die zonder armen was geboren maar wel alles met beide benen kon. Het spaken van fietswielen o.a. Als kind hadden wij veel respect voor deze man. Dan herinner ik mij nog een meneer Brouwer die met een Franse vrouw was getrouwd. Ook heeft er in het middelste blok ooit een Poolse vrouw met twee kinderen gewoond. Ikzelf woonde hier dus van 1939 tot november 1951. Daarna is er pas sprake van de familie Pellegrom die er dus nog steeds woont (?). Als u nadere informatie hebt dan hou ik mij aanbevolen. Vriendelijke groet, August Gerritsen
Naam: Gerard Martens
Hallo Theo Smulders en August Gerritsen, even een reactie op nummer (171?). Die mijnheer die daar woonde zonder armen was Seel van de Heyden. Die is later met vrouw en kinderen verhuisd naar Poststraat 20?en daarna nog een keer verhuisd naar Jacob van Deventerstraat, vlakbij de spoorlijn naar Geldrop,in Tongelre. Hopelijk weer iets verder gekomen met onderzoek.Vr.gr. Gerard Martens.
Naam: August Gerritsen
Enkele weken geleden waren mijn vrouw en ik voor een weekeind in Eindhoven. Mijn geboortehuis (nr. 185) bleek rigoreus verbouwd te zijn. Maar op een manier waarvoor je alleen maar respect kunt hebben. Zelfde materialen gebruikt als het oorspronkelijke gebouw, alleen veel groter. Complimenten aan de dochter van de heer Pellegrom en haar man voor deze fantastische verbouwing. Dank ook voor de vriendelijke ontvangst.