Bijdrager Gemeente Eindhoven
Jaar: 1973
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Boschdijk
Locatie 2.: Woensel |412 Hemelrijken |Van Kinsbergenstraat
Boschdijk 250
Beschrijving | RHCe, Atlantis beeldbank 19334 |
---|---|
Geplaatst op | 14-06-2006 |
Reacties
Naam: Wil van Hout
Even een opmerking die mij te binnen schiet. Op deze hoek was dus Van Beusecom en aan de andere kant van de Van Kinsbergenstraat was de brood- en banketbakkerij van Buskens. Deze bakker heeft zich later gevestigd naast het café op de Woenselsemarkt. Het is het café dat zéér recentelijk geheel gerestaureerd is.
Naam: Wil van Hout
Resumé. Er woonde Van de Velden in het café? Erachter was een groot rommelig erf, dat in gebruik was door de heer Van Beusecom die er oude auto's weer als nieuw maakte. Ik weet dat hij op een truck reed die regelmatig daarachter in de tuin stond. De tuin reikte vanaf de achterkant van dit pand naar het huis van Baayens, de kruidenier/sigarenmaker in de Van Kinsbergenstraat. De inrit van dit alles was rechts naast dit café voorbij de boerderij. Het straatje stond geregistreerd als Boschdijk en herbergde ook nog een slagerij van de familie Van Zon.
Naam: Wil van Hout
Joop, het zal duidelijk zijn dat wij ieder over een ander tijdstip in de geschiedenis praten. Rechts naast dit pand stond een boerderijachtig huis. In mijn tijd, dat is zo rond de laatste wereldoorlog, was er in de Van Kinsbergenstraat geen ingang naar de door u genoemde hof maar aan de zojuist genoemde straat. De zandauto's waar u het over hebt, heb ik ook nooit gezien. In mijn jeugd stond het gras een halve meter hoog en stonden er fruitbomen. De Woenselse jeugd weet hier immers alles van.
Naam: Joop van Beusecom
Beste Wil, naast het café had je de ingang naar twee kleine huisjes die achter aan het café vast zaten, daarnaast had je de slagerij van ??. Dus van een boerderijachtig huis is mij niets bekend en de ingang van de hof was echt in de Van Kinsbergenstraat. Ik praat nu over de jaren vanaf 1948.
Naam: Leo Laus
In een van de bedoelde woningen woonde (ong. na de oorlog) een familie De Lepper. De kinderen ervan zaten op de Paulus- en Theresiaschool. De slager zou wel eens Raaijmakers kunnen heten. In de woonhuizen links op de foto (Van Kinsbergenstraat) woonden resp. fam. Verhoeven en De Grijs. In het eerste huis links in de Heemskerkstraat woonde een fam. Van de Ven (Paulusschool).
Naam: Gerard Rensen
Bij mijn weten heette de slager Raaijmakers, we waren de buren van 240. Slager Van Zon woonde verder op de Boschdijk, richting smid Van de Ven dacht ik. De boerderijachtige huisjes waren er geen twee maar drie en er woonden naast de familie Leppers ook nog een Trien Koelen. Later is er de "antiek"handel van Hanegraaf in gekomen. De hof van Van Beusekom is later opslag van bandenhandel Jan Timmermans geweest, de schoonvader van bandenhandelaar Van Vugt.
Naam: Tini van Rooij
Ik denk dat we allemaal eens naar foto 23224 moeten kijken. Het huis rechts van het café noemt Wil een boerderijachtig huis. Kan ik me wel voorstellen. Dat huis was dus verdeeld in drie kleine huisjes en in één daarvan is de moeder van Ties geboren. Tenminste, zo klopt het als ik het goed heb.