EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42089

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Vredeoord

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sloop op Vredeoord

Beschrijving

Philipscomplex Vredeoord, met het voormalige hoofdkantoor van het concern, ten tijde van de sloop. Alleen het hoofdgebouw onderaan op de foto, een Rijksmonument, is behouden en huisvest nu luxe appartementen. Onder op de foto loopt de Boschdijk en rechts de Vredeoord.
De sloop van een van de andere gebouwen, hier zichtbaar in het midden van de foto, verliep niet helemaal vlekkeloos: bij het gecontroleerd instorten met explosieven bleef, nadat de rookwolken waren opgetrokken, het trappenhuis fier overeind staan. Onder het talrijke aanwezige publiek ging al gauw de grap de ronde dat wijlen Mijnheer Frits Philips hier de hand in had gehad, dat hij als het ware ons stervelingen een teken gaf dat hij het niet met de sloop eens was.
Later wees onderzoek uit dat in het beton meer wapening was verwerkt dan op de bouwtekeningen was aangegeven> Daarom gebruikte men te zwakke springladingen. Met een "knipper" is het trappenhuis overigens alsnog tegen de vlakte gewerkt, want tegen zoveel geweld was het niet bestand.
Inmiddels is hier een nieuwe woonwijk verrezen met namen die verwijzen naar houtsoorten: Douglashout, Grenenhout, Loofhout en Naaldhout.
Zie ook foto's 42094 en 42097. Met de zoekterm 'vredeoord' bij de functie 'Uitgebreid zoeken' op de homepage zijn ook meer foto's van de nieuwe woningen op het complex te bekijken. (Red.)


Geplaatst op

25-09-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto