EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42087

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Vredeoord

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woensel-West

Beschrijving

Waar ooit het hoofdkantoor van Philips Nederland stond, complex V (van Vredeoord), staat nu een nieuwe woonwijk. Op de foto zijn de kantoorgebouwen net gesloopt (2012), op de liftschacht van gebouw VH na, ondanks 100 kilo dynamiet bleef deze fier overeind staan. Onder de vele belangstellenden die stonden te kijken ontstond de grap dat dit een protestactie van de in 2005 overleden Mijnheer Frits was, die vanuit hogere sferen een teken wilde geven dat hij het met de sloop niet eens was. In de dagen erna is de liftschacht met een sloopkogel alsnog tegen de vlakte gewerkt. Alleen het hoofdgebouw, rechts op de foto, is blijven staan. Dat is een rijksmonument en zal in de komende jaren omgebouwd worden tot appartementencomplex. Op deze foto staat de naam Philips nog in het bekende blauw op het gebouw.
Links loopt de spoorlijn. Rechts loopt de Boschdijk schuin door de foto. Rechts daarvan ligt de wijk Barrier. Helemaal rechtsboven in de hoek zijn het appartementencomplex Die Fledermaus aan de Oude Bosschebaan en rechts ernaast het Pieter Eiffhuis herkenbaar. Bij de bovenrand zien we een deel van de wijk Achtse Barrier.
Deze foto is van 2012 en sindsdien is zowel de wijk Woensel-West als complex Vredeoord flink veranderd. Op de site staat een flink aantal foto's van de fleurig gekleurde nieuwe huizen en straten in Woensel-West en er zijn ook veel foto's van de Philips-periode op Vredeoord en erna. Op de homepage staat een knop 'Uitgebreid zoeken'. Klik daar op en geef dan de zoekterm 'woensel-west' of 'vredeoord' op. (Red.)


Geplaatst op

04-10-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto