EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40023

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Strijp S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijp-S

Beschrijving

Opname van het Philipscomplex Strijp-S uit 1937. Bij de glaspoort staat het oorspronkelijke pand van de glasfabriek. Links loopt de Kastanjelaan, met aan de linkerkant de Bedrijfsschool, nu een appartementencomplex. Die straat loopt naar boven en komt dan uit bij de huidige kruising met de Schootsestraat en de Cederlaan. Op die hoek staat nu nog een klein deel van het beroemde NatLab. Rechts loopt wat nu de Beukenlaan met het viaduct is, maar hierboven is er nog geen rondweg of viaduct. Op Strijp-S zijn nog enkele panden gespaard en verbouwd tot appartementen. Op andere plaatsen zijn woontorens gebouwd. (Red.)


Geplaatst op

12-09-2022

Reacties:

Datum: 12-09-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En ongeveer midden onder een aantal huizen ingebouwd door industrie. Volgens mij is de foto gemaakt op een maandag. Hangt hier niet allemaal was buiten? Dat zal bij andere huizen ook wel het geval zijn, maar hier is het goed te zien.


Datum: 13-09-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

De Beukenlaan hield op bij de Plaggenstraat. Pas veel later is hij doorgetrokken. Tussen Strijpsestraat en Plaggenstraat is het Ven. Een aantal wegen zonder bestrating, maar verhard met sintels, met hier en daar een huis. Als je vanaf de Botenlaan de Strijpsestraat overstak kwam je er. Het zag er nog heel landelijk uit. Bij de Glaslaan zien we nog de oude overweg, ongeveer op de plaats waar nu station Beukenlaan is.


Datum: 13-09-2022
Naam: Antoon Franse  
img

Het hoogspoorviaduct over de Steenweg is nog niet in aanbouw. Alleen het grondwerk is te zien. De foto is genomen in 1949/1950.


Datum: 14-09-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Dit was de Steenstraat. Bestaat nog steeds.


Datum: 14-09-2022
Naam: bert van herk  
img

Wat is dit een prachtige foto. Na al die jaren niet eens beschadigd. Mooi en scherp. Gegarandeerd gemaakt door de fotografische dienst van Philips. Die jongens konden het. Ik heb zelf ook nog kwaliteitswerk van hen liggen.