Fotonr.: 35706
Bijdrager Gerard van de Vorle
Locatie 1.:Woensel |432 Oude Toren |Byrdstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Schoolgebouw Byrdstraat

Beschrijving Voorheen de Frater Andreasschool, de lagere jongensschool ook wel de Fratersschool genoemd, aan de Schakelstraat. Dit was de achterkant van de school. Daar was ook nog een speeltuin.
Geplaatst op 06-01-2015

Reacties

Datum: 07-01-2015
Naam: Anoniem

Op dit ogenblik wordt deze school omgebouwd in appartementen voor buitenlandse studenten van de T.U. De appartementen worden gestoffeerd en gemeubileerd en met beheer verhuurd.


Datum: 07-01-2015
Naam: Wim Lodewijks img

Van 1954 tot 1960 heb ik op deze school gezeten. De klasindeling was onder van links naar rechts, klas 1 frater Bavo, klas 2 meester Beekx, klas 6 frater Benjamin, en klas 3 frater Christianus, . Boven ??, klas 4 meester Arnouts , klas 5 frater Simon, ?? .
Wim Lodewijks


Datum: 08-01-2015
Naam: John van Woensel img

Ik heb ook nog op deze school gezeten, bij frater Simon Deltour, er is nog een park in Eindhoven naar hem vernoemd. Deze man had enorme slechte ogen, weet ik nog, als er geklooi was in de klas riep hij een willekeurig aantal jongens naar voren om ze te straffen, daar zat altijd wel degene bij die schuldig was en dan kreeg je een mep tegen je harsus zo dat je met je hoofd tegen het schoolbord knalde, dus twee keer raak in een klap. Hij is halverwege het schooljaar ziek geworden en ik heb hem nooit meer gezien. Zijn werk werdt toen over genomen door meester Arnoutse, een hele aardige man. Ik moest altijd broodjes meebrengen van onze bakkerij als hij 'smiddags overbleef.