Bijdrager Cor Bennaars
Jaar: 1973
Locatie 1.:Gestel |722 Blaarthem |Hoogstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Gestel |Hoogstraat
Hoogstraat 342
Beschrijving | |
---|---|
Geplaatst op | 19-11-2012 |
Reacties
Naam: Toon Geevers
Het pand waar nog juist de auto uitsteekt was vroeger café "De valk". Daarnaast de weduwe Goudsmits-van Vijfeijken, in de volksmond, en later ook de officiële firmanaam, "de Vijfeij" genoemd. Een dochter, Jo, was akela van de welpen van Lambertus. Daarnaast woonde Van Dooren. Keraco was volgens mij later machinefabriek Frencken.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Ja Jan, en men heeft de moeite nog eens niet genomen er een rechte lat naast te leggen. Eigenlijk denk ik, samen met jou, dat er een pand vlak naast heeft gestaan, maar wat? Was het Keraco die sigarenfabriek?
Bij de Vijfeij werkte ook Piet Goudsmits en die woonde in de Rivierstraat.
Naam: Ger van der Palen
Juist Toon, allemaal waar. Jo is nog vriendin geweest met mijn zus Leny en bij Van Dooren hadden ze een dochter Annie, die weer vriendin was met mijn zus Plonie. Ik weet nog dat ik wel eens meemocht naar de Hoogstraat om bij Van Dooren naar Sjoukje Dijkstra te kijken (kunstrijden op de schaats). Wat kunnen herinneringen belangrijk lijken.;-)
Naam: Toon Geevers
Moeder Goudsmits, Marie Vijfeij en haar twee dochters Jo en Toos werkten in de winkel. In het begin voornamelijk kruidenierswaren, de broers Huub, Harrie en Piet brachten voornamelijk boodschappen rond met de bakfiets. Later is de zaak uitgebreid met huishoudelijke artikelen, speelgoed en meubelen.
Naam: J.J.M. Vlemmings
In de 70-er jaren kwamen Henk Sips en ik op zondagmorgen in café de Valk en de cafébaas was de Tut. We dronken altijd uit de fles. "De Tut" had namelijk de gewoonte zijn kam nat te maken in de spoelbak om zijn haren te kammen (smakelijk) maar het was er wel gezellig en goedkoop, drie voor een gulden.
Naam: Ad Bazelmans
Tegenover de Vijfeij lag de inrit naar een klein landhuis met een slotgracht. Wij woonden op het Willaertplein en de tuin en slotgracht van deze villa grensden aan het Willaertplein. Werd omsloten door een grote beukenhaag van wel twee meter hoog. Weet iemand wie in deze villa heeft gewoond en zijn er foto's van?
Naam: Toon Geevers
Het 'landhuis' aan het eind van de inrit is later het gebouw van de verkenners en welpen van Lambertus geworden. De Paulusstam heeft daar zelf een lokaal aangebouwd. Ik heb zelf ook nog meegebouwd; alles onder leiding van dhr. V. Dooren die naast de Vijfey woonde en die uitvoerder was in de bouw. Zijn zoon Henk was ook lid. Als ik mij niet vergis was de naam van het huis vroeger "Rozenstein" of iets dergelijks.
Naam: Ine Meijer-Schmitz
Wij woonden iets verder op de Blaarthemseweg 28 en gingen elke zondag met ons moeder wandelen, en op een keer viel er zomaar een zatlap uit het café daar. Mijn moeder, die toch een enorme hekel aan zatlappen had, hielp hem op de stoep te leggen anders kwam hij misschien onder een auto. Toch een nobel gebaar van ons moeder en we liepen naar het Lambertuskerkhof. Dat waren onze uitjes vroeger, maar ja, je wist niet beter hè
Naam: Johan Vervest
Vroeger, het was in de jaren '50 was het voor ons Strijpse kinderen die lopende over de Limburglaan (door ons de Nieuwe weg genoemd) en Laagstraat naar de Blaarthemseweg bij opa op bezoek gingen opvallend dat in Strijp weinig beschonken mannen rondliepen en wij er in Gestel altijd weer meerderen tegenkwamen.
Naam: Theo Maas
De slordig geschilderde witte strook kwam omdat vlak tegen 342 de fabriek stond. Zie luchtfoto nr.1336 van Keraco. Er was een heel smalle achterom tussen fabriek en huis. Tot 1967 woonde hier Gerrit Boons, verzekeringsagent voor "De Utrechtse". Gerrit was de zoon van Christianus Boons, naast meesterknecht bij de Keraco nog veel meer. Deze Christianus was getrouwd met Wilhelmina van Rijsingen. Ernaast woonde een korte periode weduwe Hanneke Boons-Kapteijns met kinderen. De genoemde Van Dooren is mij onbekend. Zie ook de website "eindhoven in 1934".