Fotonr.: 32074
Bijdrager Wim Habraken
Jaar: 1964
Locatie 1.:Woensel |413 Gildebuurt |Schoenmakerstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Woensel, De Driestam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Schoolfoto Schoenmakerstraat

Beschrijving Klassenfoto lagere school Schoenmakerstraat.

Zowel mijn vrouw als mijn zwager staan erop. Mijn vrouw Coby onderste rij 2e van rechts en mijn zwager Willy - 2e rij van boven 1e links - hij houdt zijn (flap)oren vast! Jaartal? Om en nabij 1964.

Geplaatst op 08-09-2012

Reacties

Datum: 16-11-2013
Naam: Jan Otterspoor img

Er staat mij vaag bij dat van de klassenlerares (juffrouw) een van haar handen misvormd was. Klopt dat? Mijn herinnering schiet erg tekort. Als dat zo is, zou dit de tweede klas moeten zijn, '64/'65. Beetje vreemde vraag, maar kan iemand mijn naam plaatsen bij dat jongetje tweede rij van onderen uiterst links? Zo ja dan zou dit voor mij een dierbare foto zijn.


Datum: 17-01-2014
Naam: Otto van Dijken img

Leuk, herinneringen komen weer boven, vooral omdat ik deze foto zelf heb en er ook op sta. Het was de eerste klas, niet de tweede, van de lagere school en ik sta in de bovenste rij, derde jongetje van links. Rechts naast mij staat dacht ik Niek van Keulen (vroeger "Niekie") waar ik jaren samen mee naar en van school heb gefietst. Ook herken ik volgens mij Hans Antonissen, bovenste rij helemaal links, en Hepke Krikke, naast het jongetje dat z'n oren vasthoudt. Voorts zie ik helemaal beneden, tweede van links op de knieën Tinie Broekstra. Namen die er ook op moeten staan zijn bijjvoorbeeld Arie Versluis, Jaap Altena, Adeline ter Keurs, Enno en Janpeter Bekkering (volgens mij tweede rij van boven, tweede en derde van rechts). De onderwijzeres was juffrouw "LeFevre", een prachtige vrouw en ik herinner me dat m'n vader nogal gecharmeerd van haar was. Ik betwijfel of ze een misvormde hand had omdat ik me dat wel zou herinneren denk ik. Arie Versluis heeft een aantal jaren geleden een reünie georganiseerd waar de heer Oversteghen (onderwijzer vierde klas) ook aanwezig was en ik denk met veel plezier aan die dag terug.


Datum: 16-11-2017
Naam: Ben Puts img

Otto, kei leuk dat je nog enkele namen hebt kunnen onthouden. Ikzelf sta direct naast juffr. Le Fevre aan jouw kant.
Wij (Bianca Theelen, Riki Klasen en Rob Engel) zijn op zoek naar namen en adressen van voormalige klasgenoten. We willen proberen om in het voorjaar van 2018 een bijeenkomst te organiseren. Arie Versluis hebben we ook al benaderd.


Datum: 22-12-2018
Naam: Jaap Klein img

Ik zie op basis van deze foto enkele enigszins bekenden. Ik kan mezelf echter niet zo traceren. De genoemde namen zeggen mij wel wat. Ook Hans Paling, zoon van dokter Paling, zat bij mij in de klas. Ik heb vanaf de derde klas op deze school gezeten. Mijn naam is Jaap Klein. Wie kan mij zeggen of ik er wel of niet op sta? Ik dacht dat ik in de derde klas (1962-1963) juffrouw Wibbens had, in de vierde klas (1963-1964) meneer Versteegen, vijfde klas (1964-1965) meneer Van Nierop en de zesde klas (1965-1966) meneer Bouwman (tevens hoofd van de school). Graag een reactie.