EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3088

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

De Ark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Onbekend. Wie helpt? (2)

Beschrijving

Hennie de Groot stuurde een reeks foto's waarbij hij elke omschrijving mist. Voorlopig plaatsen we zes foto's als "zoekplaatjes". Het is mogelijk dat deze uit Strijp komen, Hennie meende op een foto Pastoor Jansen van de St. Trudoparochie te herkennen. We zien op de foto's een feest in een gebouw met een toneel en een bar. De kinderen voerden (ook) een toneelstuk(je) op. Wie heeft informatie over de personen, het gebouw, het feest en de mensen die daar aanwezig waren.


Geplaatst op

20-02-2006

Reacties:

Datum: 25-02-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

Is dit niet de Ark?


Datum: 09-07-2007
Naam: Wim de Waal  
img

Bijna zeker: in De Ark op het St. Trudoplein.


Datum: 18-02-2008
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Is dit niet opgenomen in de gebouw de Lichtbron (dat was geloof ik een gebouw van de Nederlandse Hervormde kerk)? In de vakantietijd, ongeveer 1957, hielpen mijn tweelingbroer Henk en ik. Voor een kleine bijdrage konden de kinderen die niet op vakantie konden genieten van vele activiteiten o.a. voorlezen, plakken, spelletjes, vouwtechnieken, wandelingen, spoorzoeken, zwemmen, zingen, toneel, uitrusten enz. Per groep kon je een lintje krijgen als alle kinderen van je groep goed hun best hadden gedaan. Ook werden de kinderen door de leiding met de fiets gehaald als de ouders ze niet konden brengen. Er is nu een ander gebouw voor in de plaats gekomen dacht ik. Het gebouw was vanaf de Leenderweg richting Boutenslaan / Dommel. Ik ben ongeveer 47 jaar uit Eindhoven weg vandaar dat ik het niet meer precies weet. Misschien kan een ander mij dat vertellen. Ik ben benieuwd.


Datum: 19-02-2008
Naam: Ria-Stöver-Toirkens  
img

Dit is gewoon De Ark op het St.Trudoplein in Strijp. Heb hier heel wat uurtjes doorgebracht. Deze foto is (denk ik) uit de midden jaren 50. En inderdaad was er in deze tijd pastoor Jansen. Er werden inderdaad toneelstukjes opgevoerd. Heb daar ook nog eens aan mee gedaan. Later werden er in de Ark beneden films vertoond zoals: Rin tin tin, Lassie, Roy Rogers. En boven had je dan weer ruimte voor hobby's. Knutselen, timmeren, breien enz.


Datum: 19-02-2008
Naam: Hans van Eck  
img

Volgens mij is dit niet De Lichtbron. Ik heb daar heel veel uren doorgebracht van ca 1950 tot 1962. We organiseerden o.a film- en dansavonden, elke zondag was er een Instuif. Toen hadden we andere vrijetijdsbesteding dan de jeugd van nu. Ik heb daar ook mijn vrouw, met wie ik nu al 46 jaar getrouwd ben, leren kennen. Het gebouw is niet gesloopt. Zoals veel buurthuizen is dit gebouw overgegaan naar een andere stichting.


Datum: 19-02-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik, en met velen met mij, zijn er van overtuigd dat dit 'de Ark' is bij de St. Trudokerk. Gezien de andere foto's die er zijn.