Fotonr.: 25315
Bijdrager DAF-museum
Jaar: 1951
Locatie 1.:Stratum |231 Poeijers |DAF-terrein
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Geldropseweg
Onderwerp 2: Bedrijven / Industrie |Steenfabrieken |De Vlijt / Glaudemans & van Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Steenfabriek met DAF in aanbouw

Beschrijving Dit is een unieke foto waar ik het jaartal 1951 aan geef. Op de voorgrond zie je de complete steenfabriek van de firma Gloudemans. In het midden van het beeld zie je de Daf Fabrieken in aanbouw. Linksboven de pershal in staalconstructie. Links geheel onder is nog een stukje Eindhovens Kanaal te zien met zandpad. Daar boven het woonhuis van de familie Joosten. Daar weer boven de Daf aanhangwagen fabriek. Op de achtergrond de kerk op Zes gehuchten. Rechts vanuit het midden diagonaal loopt de Geldropseweg.

Met dank aan Wil van Hout.
Geplaatst op 10-09-2010

Reacties

Datum: 10-09-2010
Naam: Wil van Hout img

De metalen spanten voor deze fabriek zijn op Daf 1 en bij Juliana, de voormalige kistenfabriek gemaakt. Mijnheer Huub stond er op dat dit in eigen beheer gemaakt zou worden.


Datum: 11-09-2010
Naam: Andre Verstegen img

Op de plaats waar het logo van Eindhoven in Beeld staat is het oude leerfabriekje van de Fam. Rubbens. De dochters waren maatschappelijk werksters bij de DAF. Zij maakten o.a. werksloven voor de DAF en handschoenen.
<< wie is de inzender van dit commentaar? (red.)


Datum: 11-09-2010
Naam: Jan Joosten img

Ja Wil wij zijn daar in 1950 gaan wonen maar volgens mij lag daar een straat met van die grote kinderkoppen. Daar reden de bewoners van de zwaaikom met hun paard en wagens over wat ik een heel kunstwerk vond. Ik vraag me wel eens af of die kinderkoppen van natuursteen onder het asphalt verdwenen zijn. (zonde)  In het rechtergedeelte van " ons" huis is de Tigerplastic begonnen maar dit is al eens besproken op deze site.


Datum: 11-09-2010
Naam: Wil van Hout img

Een leuke die ik je niet wil onthouden. Op zekere dag moest ik de beheerder van de hal hebben, die aansloot bij het huis van de Heer Joosten. Er was in de hal niemand te zien en ik informeerde bij de familie Joosten, daar hij nog al goed bevriend was met de familie. Een van de kinderen, het kan Jan goed geweest zijn, vertelde dat ik even moest wachten want hij was aan het behangen. De naam van de behanger ben ik vergeten, maar in zijn vrije tijd deed hij aan lange afstand lopen en woonde in Deurne. Misschien dat jij er nog iets van weet Jan. Ik durf niet te zeggen dat e.e.a. onder werktijd gebeurde, kan ook tijdens de pauze geweest zijn. Voor de duidelijkheid, de familie Joosten woonde op het fabrieksterrein en verschillende van hun kinderen werkten ook bij Daf.


Datum: 10-02-2012
Naam: Wibo Pieters img

Deze foto is van 1952 (Bron: DAF Bode mei 1952)