Reacties
Naam: Giovanni van Helvoirt
1956 is mijn bouwjaar en zo'n 10 - 12 jaar later speelde ik op het tracé van het Bels Lijntje. Ik kan me goed herinneren, dat hier nog de maaskeien lagen, die als ballast fungeerden tussen de spoorbielzen. Dus heeft het tracé er heel erg lang als zodanig bijgelegen.
Naam: Eric Kemperman
Paul, kijk eens op foto 28966; daar zie je de overweg vanaf de andere kant. Onmiskenbaar de Julianastraat.
Naam: Wi van Hout
Als ik een mooi stukje hout nodig had (rond 1950) ging ik naar de timmerfabriek daar links in de Julianastraat. Tijdens het zoeken van een mooi gevlamd stuk hout stuitte ik op een stuk spekhout van enkele meters lang bij 80x8cm. De eigenaar liet mij een haarscheur aan de kopse kant zien en vertelde dat de potloodstreepjes die hij er op aangebracht had, telkens een jaar betekende. De afstand tussen de streepjes werd steeds kleiner en de laatste jaren was er bijna geen verlenging van de scheur te zien. Ik vroeg hem waar deze balk voor diende. Hij vertelde, dat hij binnen korte tijd verzaagd zou worden voor een tafel in het gemeentehuis van Oirschot. Mijns inziens moet, gezien de mooie vlammen in het hout, dit een prachtige tafel geworden zijn. Zijn naam is mij ontschoten maar het was een vriendelijke behulpzame man.
Naam: paul van der Cingel
De Julianastraat is op deze foto niet te zien, de fotograaf staat op het Lodewijk Napoleonplein. De overwegbomen zijn al weg, dus deze foto is genomen nadat de laatste trein hier gepasseerd is, 1947? Aan deze zijde van het spoor zien we nog een stuk van het pad dat langs de St Petrus melkfabriek naar de Willemstraat leidt.
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels
Paul van der Cingel. De treinen reden ook later dan 1947 nog over dit spoor richting België en ook weer terug. Ik ben namelijk zelf van 1947 en heb hier de treinen nog zien rijden toen ik met mijn moeder, van Gestel uit, over de Hoogstraat richting centrum ging lopen en ook weer terug naar ons huis in de Laagstraat. Dit moet dus later dan 1947 zijn geweest en de treinen hebben zeker tot ergens in de jaren vijftig nog over dit spoor gereden.
Naam: hans van melis
Wil van Hout, de timmerwinkel werd Houtwinkel in de Julianastraat genoemd door Peter van G. Zie afbeelding 4226