Bijdrager Frank van der Vorst
Jaar: 1961
Locatie 1.:Strijp |611 Eliasterrein, Vonderkwartier |Lodewijk Napoleonplein
Reacties
Naam: P Verhagen
Het hoge hoekige pand rechts achter de dames op de hoek is hotel-café De Ambassadeur. Dit pand is volgens mij verbouwd en bestaat nog steeds. Nog verder naar rechts de winkel met luifels voor de zon anders liep de temperatuur te snel op voor de rookwaren van sigarenzaak van Van Cuyk. Uiterst links op de hoek Amalia van Anhaltstraat het pand met luifel is een café/restaurant. Aan dezelfde kant van het plein op de andere hoek was ook een café/restaurant. Daarachter stond een hele grote loods met o.a. papieropslag van drukkerij Gestel en ook zat hierin cosmeticagroothandel Laurey (ingang Amalia van Anhaltstraat).
===In mijn bestand komt 2x P. Verhagen voor. Wil de ware zijn e-mailadres nog even doorgeven a.u.b. = Frans===
Naam: Jan Thijssen
Vroeger stond hier ook de kermis, dacht ik, die doorliep naar het Wilhelminaplein, met o.a. de befaamde bokstent (rechts vanaf het Lodewijk Napoleonplein), vanaf het Wilhelminaplein naar de stadse mert op de kermis, en door naar mooiste, de Woenselse mert. En dat allemaal te voet, en ook weer terug naar de Hagenkampweg-Zuid, jaren 60. Toen kermis nog iets magisch had.
Naam: Gerard van de Schoot
Jan, de lichtinstallatie werd op 9 april 1958 in gebruik genomen. Bij de ingebruikneming van de lichtinstallatie speelde PSV een wedstrijd tegen Anderlecht. PSV won de wedstrijd met 3-2 en de scheidsrechter was de fameuze Leo Horn. Elke lichtmast was voorzien van 60 schijnwerpers en de masten waren 46 meter hoog. Dit kan je nalezen in het boek “P.S.V. 1913–1963”.
Naam: Hennie de Groot
Ja Gerard, die wedstrijd kan ik me nog goed herinneren. Heel het stadion was vol mensen. De oude verlichting was aan en die deed men vlak voor de wedstrijd uit. Toen de elftallen op het veld kwamen werden de nieuwe lichtmasten ontstoken. Geweldig was dat, het was net of het 'overdag' was.