Fotonr.: 24237
Bijdrager Frits Hekman
Jaar: 1954
Locatie 1.:Centrum |112 De Bergen |Julianastraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen |Gemeentelijke HBS / GLE / GSG

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Leraren van het GLE

Beschrijving Wie kent nog zijn leraren? Leerling Hans Kruuk maakte in 1954 deze foto's van enkele van zijn leraren. Hans zat in de 4e klas HBS B op het GLE Eindhoven.



Als je wilt weten wie deze leraren zijn klik dan hier.
Geplaatst op 19-05-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 19-05-2010
Naam: Frits Hekman img

Als toelichting is het volgende te vertellen: Meneer Jonker gaf Engels, maar was ook de promotor op het GLE van de culturele activiteiten (vanf 1954) voor middelbare scholieren. Dat begon met vier uitvoeringen per jaar in de zaal van "Katholiek Leven" aan de Wal. Er waren twee uitvoeringen door het Brabants Orkest, een uitvoering door het beroepstoneel en een uitvoering door het amateurtoneel. In mijn herinnering staan nog "De wijze kater" door gezelschap " Puck" en "Er komt een vriend vanavond" door de "Jonge Spelers". Meneer Schuurman had als hobby filmen. Hij organiseerde filmavonden in de gymzaal en heeft in 1953 een film opgenomen met leerlingen als acteur. De maker van de foto's had als favoriete vak Biologie; hij ging dit na zijn eindexamen dan ook studeren en is later hoogleraar in de gedragswetenschappen van dieren geworden aan de universiteit van Aberdeen.


Datum: 20-05-2010
Naam: Huub Jacobs img

Rechtsboven zit Hr. (Pa) van Berkel in zijn karakteristieke vertellende houding. Leraar geschiedenis en getrouwd met Mevr. (Ma) van Berkel, ook lerares aan dit lyceum.


Datum: 02-01-2015
Naam: Ruud Middel img

Ik herken nog heel goed mej. van Tol, geweldige lerares, die ik vanaf 1950 tot 1955 heb gehad. Ook Frits Hekman heb ik erg goed gekend, alsmede Trix Nillesen, Irene Verplanke, Willy Kan, Astrid Ottenheim, Emile Nietsche, Ron Alberda, Rob van Strien. Schitterend al deze foto's te zien, ik mis helaas mijn favorieten hr. van Kemmere en hr. Maanen. leraren Frans. Mocht iemand contact willen opnemen, gaarne.


Datum: 04-01-2015
Naam: Frits Hekman img

Hallo Ruud. Leuk om en reactie te lezen van iemand, die je je nog herinnert. Wij zaten tegelijk in klas 1c jaargang 1950. Zie ook de foto bij "Eindhoven in Beeld" nummer 23939. Ik ken je nog onder je oude naam Roelof. Volgens mij woonde je toen in de Needestraat en had een oom en tante in de Pastoriestraat (mijn omgeving). In mijn herinnering zat je het klaslokaal in de middelste rij op de derde plaats, achter Jan Langerak. Met onze Franse leraar Van Maanen sloten we einde van het schooljaar af met een gezamenlijke fietstocht. Veel van de door jou genoemde namen komen mij ook bekend voor. Met groeten, Frits Hekman


Datum: 29-07-2015
Naam: Hans van Melis img

Hoe was de naam van de lerares Nederlands (midden boven) die er op stond juffrouw genoemd te worden en geen mevrouw want ze was niet getrouwd.


Datum: 29-07-2015
Naam: Ben Brekelmans img

Linksonder herken ik de heer van Rijen, die ik begin 60's als leraar had op het van der Puttlyceum. Kennelijk dus overgestapt van het GLE. Hij hield thuis in een terrarium kameleons, waarover hij heel enthousiast kon vertellen. Vooral toen er jonkies waren gekomen, wat blijkbaar uitzonderlijk was voor "kameleons-in-ballingschap".
Ik vond drs. van Rijen een heel aimabele en ook deskundige leraar. Hij woonde destijds ergens in het Villapark.


Datum: 29-07-2015
Naam: Ben Brekelmans img

O ja, nog even dit: op foto 3717 kom je de heer van Rijen (hier linksonder) met nr. 22 tegen in de staf van het van der Puttlyceum.


Datum: 30-07-2015
Naam: Frits Hekman img

Hans, de lerares was mejuffrouw A.C. van Tol.
Ben, de heer Van Rijen woonde in de Eksterlaan.


Datum: 30-07-2015
Naam: Ben Brekelmans img

Aha, Frits, dus mijn geheugen werkt nog!


Datum: 09-08-2015
Naam: Ruud/Roelof Middel img

dag Frits, waar woon je tegenwoordig en heb je nog adressen van anderen uit de eerste en tweede klas?
=== Ruud je kunt Frits gewoon mailen als je even op zijn naam (in blauw) klikt onder zijn reactie. (Red.) ===