Boschdijk (2)
Beschrijving | . |
---|---|
Geplaatst op | 04-01-2010 |
Reacties
Naam: Willem van der Sommen
Links, na de benzinepomp, was een zwarte pad naar bakkerij Draagt Elkanders Lasten en naar de remise van toeringcarbedrijf De Kruijff. Verderop links is de Bondstraat. Het witte gebouw, links aan het einde, was de wasserij van Gieltjes. Later zat er de Boerenbond in.
Naam: Wil van Hout
Als ik mij dit goed herinner, gaat links achter de auto de tram de Bondstraat in. De huizen staan iets terug wegens de tramloop. In het grote pand was de sigarenwinkel van v.d. Oever, de blinde man waar ik mij altijd over verbaasde hoe handig hij was. Het hoekpand met de reclame er op is vervolgens het café van van Dooren.
Naam: Hans van Melis
Ja koddig he Draagt Elkanders Lasten maar D E L A is een begrafenisonderneming. Helpt Elkander was de bakkerij van 'Coöperatieve Broodbakkerij en Verbruiksvereeniging "Helpt Elkander" U.A'. Zie http://ouwwoensel.nl/harmoniestraat/harmonie0.htm voor het adres aan de Harmoniestraat hoek Binnenpad. Maar nu de vraag waar ging dat zwarte pad naar toe, behalve naar De Kruijff?
Naam: Willem van der Sommen
Het pad liep naar de Lijmbeekstraat
Naam: Leo Laus
Wasserij Edelweisz was naar voren gebouwd; ernaast de Boerenbond met weegbrug langs de straat. Het zwarte pad kwam toch uit op de Lijmbeekstraat ? Kolenboer Linders op de ene hoek en café het Jagertje op de andere. Spreken we hier over de Zoutstraat (Plattegrond 1957 en eerder).
Naam: Wil van Hout
Dat pad werd steeds smaller en ging naar de Lijmbeekstraat. In het midden tussen de twee straten bevond zich de bakkerij aan de achterkant. Komende van de Boschdijk aan de linkerkant. Het hek, wat als afscheiding dienst moest doen, was helemaal kapot zodat je eventueel in de winter met vriendinnetje, je aan de schoorsteen kon warmen. Naar huis brengen van je vriendin eindigde meestal daar.
Naam: Tini van Rooij
Iedere keer weer als ik zo'n foto zie verbaas ik me er over dat het zo rustig is op straat. En dit in een tijd toen dit de grote verbindingsweg was tussen Noord en Zuid. Geen rondweg, geen A2, A58 of poot van Metz. Alle noord/zuidverkeer moest via de Boschdijk en de Woenselse overweg. En dat bleef zo tot in de jaren vijftig toen het hoogspoor en de rondweg werden aangelegd.
Naam: Wil van Hout
Er hangt me iets bij dat de kolenboer Latour heette. Hij had een berg kolen achter het huis en als er kolen ging halen, werd dat nog in een echte maat afgemeten. Een ijzeren geijkt rond vat van een halve meter voorzien van enkele koperen ringen. Of waren de ijktekens in koper? Ik weet niet meer of het een half of een heel mud betrof, maar wel een eerlijke bedoeling. Wat nog in mijn herinnering gegrift staat, is het feit dat de ton door het vele gebruik zo glad was als een spiegel.
Naam: Peter Guns
De broodbezorger bij Volksbelang heette volgens mij Albert, hij ging toen met paard en kar bezorgen.
Bij de Houtstraat zat een motorenzaak van Boogers dat was de vader van Piet Boogers. Die hadden ook nog een werkplaats in de Houtstraat. Hij had als bijnaam ,,de bok'' .Piet Boogers zat destijds op nr.141. Misschien dat vroeger de telling anders was. 133 en 49 is allebei oneven. Boogers bij de Houtstraat zat van uit het centrum gezien rechts en Piet Boogers links.