EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2243

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwe Emmasingel/Vijksteeg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vijksteeg.

Beschrijving

Vanaf de Vrijstraat liep de Vijksteeg richting Emmasingel en gaf onder meer toegang tot het eerste Philipsfabriekje. Ten tijde van deze foto kwam het straatje uit op het parkeerterrein aan de Nieuwe Emmasingel. Het gebied tussen Vrijstraat en Emmasingel wordt nu opnieuw ontwikkeld, maar dat de toekomstige straat daar weer Vijksteeg zal heten is twijfelachtig. Waren de deuren rechts van het deel waarop de zon schijnt niet de nooduitgang van de bioscoop? (RHCe 0005783)


Geplaatst op

17-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

De bioscoop was de Cinema Parisien.


Datum: 23-01-2007
Naam: Y.Denkers  
img

Ik vind het geweldig deze foto te zien en ben daar talloze keren doorgelopen met mijn moeder naar de achterliggende parkeerplaats. Ik keek altijd naar de muurschildering van de Olifant, vanaf de Vrijstraat aan de linkerkant. Ik heb nooit geweten dat dit de Vijksteeg was.


Datum: 24-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het stonk daarachter ook altijd vreselijk.


Datum: 24-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Tja, Ben, in de pauze van de film kreeg je een kaartje om even naar buiten te gaan, een ijsje te eten bij Venezia, een sigaretje in de steeg en als afronding deden velen nog snel een plas. Als na de voorstelling de zijdeuren opengingen werd er ook weer dankbaar van die muren gebruik gemaakt!


Datum: 16-03-2007
Naam: Tom Bijnen  
img

Dit blijft overigens ook gewoon de Vijksteeg heten, de straat waar ik vanaf de zomer van 2008 mijn nieuwe appartement mag betrekken. Het is op de hoogte waar die mensen lopen, aan de linkerkant boven een nieuw makelaarskantoor.


Datum: 25-02-2011
Naam: Henk Willemsen  
img

Was toch ook een oud stukje Eindhoven dat iedereen kende, de Vijksteeg, en ja Hans, het stonk er wel altijd. Daarom noemden wij het ook wel de "Zijksteeg".


Datum: 11-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Als ik me goed herinner had Cinema Parisien een mindere reputatie dan Chicago in de Rechtestraat en de Rembrandt in de Vrijstraat. Waar dat aan lag heb ik nooit geweten. In mijn jeugd kwam je als de de steeg uitliep rechts terecht op het braakliggende terrein dat ontstaan was na het puinruimen dat nodig was na het Sinterklaasbombardement van 1942.