EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21590

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1947

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijdingsparade (1)

Beschrijving

Stratumsedijk


Geplaatst op

26-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-09-2009
Naam: Ben Dankers  

Heeft Floris de Moel in het pand met de luifel gezeten?


Datum: 27-09-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat klopt Ben en die zat er nog toen ik met mijn café ertegenover zat in 1988/89.


Datum: 27-09-2009
Naam: P Hertogs  
img

Nee Ad, dat klopt niet. Dit is de hoek van de Elzentlaan en de Stratumsedijk. Het pand met de luifel is bakker Coppens en het gebouw links is het gemeentehuis Sancta Ursula. Hier tegenover was geen café, wel het Clarissenklooster.


Datum: 27-09-2009
Naam: P Hertogs  
img

De bakker was niet Coppens, die zat op de hoek met de Bilderdijklaan. Op de hoek met de Elzentlaan was bakker Vermeulen.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Links is toch het ouwe Stratumse gemeentehuis en de Elzentlaan komt nergens op de Stratumsedijk uit. Wel de Jan Smitzlaan, die zou dan linksonder liggen en dus zat mijn café tegenover dat pand met die luifel waar toen de Moel in zat.
<< Ad, je bent in de war, dit is NIET het Stratumse gemeentehuis maar het Eindhovense gemeentehuis Sancta Ursula tegenover de St Joriskerk. Deze straat heet hier nog steeds Stratumsedijk en de Elzentlaan komt daar wel op uit. Kijk eens naar foto 19220 (red.) >>


Datum: 09-06-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Floris de Moel zat een eind verderop, richting stad, aan de Stratumsedijk t.o. het Sportfondsenbad. Waar nu de PC Hooftlaan loopt, in het verlengde van de Wal, was de tuin van Floris de Moel, dus aan de achterkant van zijn pand aan de Stratumsedijk. Het oude Stratumse gemeentehuis stond daar inderdaad ook, maar wat hier te zien is het oude gemeentehuis van Eindhoven, de vroegere villa met in de achtertuin een grote houten kapel die als raadszaal werd gebruikt. Links naast de villa was een ingang naar de tuin van de villa, die later Stadswandelpark werd. Coppens zat inderdaad aan de Bilderdijklaan, op de hoek. We zien naast het pand waar een andere bakker in zat nog een stuk groen van de voortuin van een villa, die ook afgebroken is.