Fotonr.: 19188
Bijdrager Louis Coolen
Jaar: 1951
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Ploegstraat
Onderwerp.: Personen |Overige Personen |Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sneeuwpret in de Ploegstraat

Beschrijving Staand: Jan Coolen, ?, Rietje Knabben, Stannie Herps, Leo van de Heuvel, Louis Coolen, Harrie Coolen. Zittend: Jan van Oorschot, Frans Stark, Ria Herps, Marlies Coolen.
Geplaatst op 16-03-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 19-10-2009
Naam: Jaqulien Manders-Jansen img

Deze foto is voor het huis van mijn oma genomen. Ik speelde ook altijd met die kinderen, ze zaten bij mij in de klas. Dat was Ria Herps, Marlies Coolen


Datum: 26-04-2010
Naam: Jac manders-Jansen img

Ik heb die foto nog eens goed bekeken. Volgens de foto's die ik heb van die leeftijd ben ik dat bij mijn oma voor de deur.


Datum: 28-11-2010
Naam: Leo van den Heuvel img

Mijn naam wordt hierboven genoemd, maar ik sta er echt niet op!


Datum: 29-11-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Volgens mij zie ik rechts nog een stukje van de Nutschool aan de Akkerstraat en tegen de gevel van het huis de schaduw van een gaslantaarn.


Datum: 29-11-2010
Naam: Louis Coolen img

Die jongeman tegen de lantaarnpaal is, dacht ik, Leo van den Heuvel,
Er staat inderdaad een stukje van de oude Nutsschool aan de Akkerstraat op en de schaduw van een gaslantaarn.


Datum: 08-04-2012
Naam: Paul van der Cingel img

De kinderen herken ik niet, maar de plek des te meer. Die ruitjes rechts waren van de kleedkamers van het gymnastieklokaal van de Nutsschool aan de Akkerstraat. De leerlingen van de school maakten er overigens geen gebruik van, die kwamen via de gang van de school aan de andere kant het gymlokaal binnen. Gymnastiekclubs die de zaak gebruikten kwamen wel aan deze kant het gebouw binnen.


Datum: 09-04-2012
Naam: Jac Manders-Jansen img

Staand, naast Jan Coolen ben ik, Jac Jansen, voor het huis van mijn oma: Jacomiena Jansen -Basten. Ik weet het nu zeker en de andere kinderen ook. Ik hoop dat ze reactie geven.
<<< Jac, je valt wel in herhaling. Dat huis van je oma is inmiddels al wel duidelijk, toch? (red.) >>>


Datum: 28-06-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Ik heb het later gek gevonden dat wij van de Nutsschool geen katholieke vriendjes hadden van de school aan de overkant. Bij ons ging het gerucht dat de katholieke school de jongens waarschuwde niet met die "prottestante" om te gaan. Kan iemand hier iets over zeggen? Ik herinner me wel dat in 1947 een sneeuwgevecht heeft plaats gevonden waarbij een jongen van de kath. school in het tuintje voor de Nutsschool terecht kwam en daar een tijd bleef liggen. Onze school was overigens geen kath. school, maar in die tijd werd iedereen die niet katholiek was ongevraagd bij de protestanten ingedeeld.