Fotonr.: 17392
Bijdrager Leo Beelen
Jaar: 1955
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Bleekstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Tabaksindustrie |Mignot & De Block / Phillip Morris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Paterskerk

Beschrijving De Paterskerk gezien over de Dommel vanaf de Bleekstraat.
Geplaatst op 13-10-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 18-10-2005
Naam: Hans van Melis img

Ooit was dit van Lurmans. Later was het hele stuk tot aan de Dommel van Mignot en de Block dus ook de panden van Lurmans en van leerlooijerij Verhagen.


Datum: 16-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks img

Wanneer verhuisde Mignot &de Blok naar Bergen op zoom? Nu heet het Phillips Morris. Mijn zus moest meeverhuizen, maar kon niet wennen.
=== Zie de reacties bij foto 459. (red.) ===


Datum: 17-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks img

Dank je, ik heb het met intresse gelezen. Een zwager van mij werkt in Bergen op zoom bij Phillips Morris en we horen de verhalen die daar rondgaan. Ik zelf rook niet en nooit geproefd, maar ik zou terstond ophouden met roken.


Datum: 12-10-2007
Naam: AMGB (Louis) de Wit img

Philip Morris is rond 1982 naar Bergen op Zoom verhuisd.


Datum: 02-01-2009
Naam: H Smulders img

Ik ben daar gaan werken in het jaar 1973, het was toen overgenomen door Pillip Morris. Deze is in de beginjaren tachtig naar Bergen op Zoom verhuisd. Waar het op dit moment de modernste fabriek in  Europa genoemd mag worden met een jaarproductie van 94 miljard sigaretten. Dit aantal wordt in 2009 meer dan 100 miljard.


Datum: 28-02-2009
Naam: Jan van der Meulen sr.

Prachtige foto van Mignot en de Block met nog goed zichtbaar het woonhuis van de leerlooiersfamilie Verhagen Leyten. De leerlooierij is naar ik verwacht al voor een groot deel verdwenen en heeft Mignot inmiddels op het terrein van Verhagen al een lage witte hal gebouwd. Het woonhuis zal toen ook wel spoedig verdwenen zijn. Met de zonen Ben en Guus Verhagen was ik bevriend, in de vooroorlogse jaren.


Datum: 28-02-2009
Naam: Hans van Melis img

De looierij stond links van dat witte mascottegebouw voorbij de samenstroming Stadsgracht en Dommel, en is waarschijnlijk pas opgeruimd bij de aanleg van de Vestdijk, en zal dus bij het maken van deze foto al verdwenen zijn.


Datum: 30-10-2012
Naam: Wim Coolen img

Mignot en de Block had in 1957 ook een schilderswerkplaats met Jan Persoon als baas. Het gebouwtje van deze werkplaats (zou dat witte gebouw op de foto kunnen zijn) had een flinke vochtige kelder. Hierin verzamelde Jan Persoon oud papier (goed vochtig) voor zijn parochie. De opbrengst was voor de aankoop van een kerkorgel. Daar heb ik wekenlang sigarettenmachines, voor de verkoop, met watervast schuurpapier geslepen tot de toppen van mijn vingers open lagen. Het lakken deden 2 specialisten. Wel mocht ik enkele maanden spandoeken met "Ha... Hunter ... Heerlijk" schilderen en houten "bakken" letteren, waarmee verkopers met sigaretten en chocola bij voetbalwedstrijden en andere evenementen liepen. Op het einde van iedere week kreeg ik 50 sigaretten bonus.


Datum: 07-10-2015
Naam: Henk Willemsen img

In die tijd was ik chauffeur, en als ik de goederen had geleverd kreeg ik een doos met zo'n 500 sigaretten, misdruk mee...