EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16144

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

De Ark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Toneelvoorstelling in Patronaatsgebouw de Ark.

Beschrijving

De jongen die zo statig het toneel opwandelt is van de familie Van Geffen, ik meen dat hij familie was van de regisseur van dit stuk. Er kwam nogal veel slecht weer in het stuk voor, veel donder en bliksems. De jongelui waren allen gerecruteerd uit het St. Trudo jongenskoor onder leiding van dhr. Van Houtert, alias het Knuppeltje. Maar ik kan me niet herinneren dat we ook moesten zingen in het stuk.


Geplaatst op

21-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-06-2008
Naam: Tiny Van Gemert  
img

De priester is Antoon van Geffen de jongste van drie broers Wim en Jan. Zij speelden alledrie in toneelgroep St. Trudo. De Meer Vreugde Kern, heette die toneel-avonden en was een onderdeel van de K.A.B. Katholieke Arbeiders Beweging. Er was ook nog broer Theo die priester was drie zussen waren non. De familie Van Geffen woonde op de Strijpsestraat.


Datum: 22-06-2008
Naam: Christine Manders- Meulensteen  
img

Toos van Geffen, getrouwd met ene Kerkhof, woonde tegenover ons op de Hastelweg. Zij hadden moeder Van Geffen in huis, die in de voorkamer jaren lang in bed lag.
Theo, een heel sympathieke priester, kwam regelmatig thuis. De drie nonnen mochten alleen naar huis komen als het slecht met moeder ging. Als ik me goed herinner, is moeder zeker elf keer bediend. Ik heb de nonnen vaak gezien.


Datum: 23-06-2008
Naam: Ad Louwers  
img

Vader Van de Kerkhof was terreinknecht bij Brabantia en is vrij jong gestorven, een groot gezin achterlatend. Moeder was er inderdaad een van Van Geffen en is een paar jaar geleden gestorven. Het verhaal van die drie nonnen en dat elf keer bedienen klopt. Ze woonden inderdaad eerst op de Hastelweg onder een van de tunneletjes en zijn later verhuisd naar de nieuwe Hastelweg, aan de andere kant van de rondweg dus. Wim van Geffen was inderdaad een gereputeerd amateurtoneelspeler en regisseur. Volgens mij hebben alle Van Geffens wel toneel gespeeld. Wim van Geffen is later naar Utrecht verhuisd, meen ik. Antoon van Geffen werkte bij het ziekenfonds en dan had je ook nog Hein van Geffen, jarenlang bestuurslid bij Brabantia.


Datum: 23-06-2008
Naam: Tiny Van Gemert  
img

Nee Ad, Antoon van Geffen werkte als timmerman bij Philips in de kistenmakerij. Jan van Geffen werkte bij E.A.Z. ziekenfonds en haalde de ziekenfondspremie op, omdat er toen nog bijna niemand een girorekening had. De familie Van Geffen woonde toen op de Strijpsestraat en vader Van Geffen had achter zijn huis een timmerfabriekje.


Datum: 24-06-2008
Naam: Ad Louwers  
img

Ja, Tiny je hebt helemaal gelijk, ik verwisselde Antoon met Jan, die in de Pinkstraat woonde. Was Antoon van Geffen niet jarenlang voorzitter van de v.v. E.M.K. in Nuenen?


Datum: 25-06-2008
Naam: Tiny Van Gemert  
img

Antoon van Geffen is enkele jaren geleden overleden. Toen hij trouwde met Gerie Schellekens van het Eeneind in Nuenen zijn ze daar gaan wonen. Hij was daar net als in Strijp een echte vereniginsman. Bij zijn begrafenis was een jeugdteam van E.M.K. in voetbaltenue in de kerk aanwezig.


Datum: 29-06-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Dat Theo van Geffen rond 1955-56 tot priester is gewijd, kan ik me nog goed herinneren. Aan alle meisjes van de St. Catharinaschool die hun communie al hadden gedaan werd gevraagd om in hun communiejurkjes naar de Strijpsestraat te komen om mee te lopen in de processie naar de St. Trudokerk.


Datum: 16-04-2009
Naam: Leo Laus  
img

Op het Trudokerkhof vond ik, op 14-4-2009, het grafmonument van zr Antona Johanna v. Geffen, geb. 5-5-1912, overl. 28-12-1985 van de Congregatie Zusters van Liefde (Schijndel?).


Datum: 16-04-2009
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Marienella, dus jij mocht een bruidje zijn. Dan zal jouw moeder, tante Lenie, een goede coupeuse, het jurkje gemaakt hebben dat heel veel nichtjes gedragen hebben tijdens hun eerste communie. Compleet met sluiertje. Na de plechtigheid moest ik het meteen uit en andere kleren aan.


Datum: 16-11-2013
Naam: Ans Merks-van Geffen  
img

Enkele weken geleden heb ik Tiny van Gemert ontmoet bij een vogeltjesshow in Nuenen. Hij vertelde heel enthousiast over mijn vader en heeft via mijn broer Gert van Geffen (jaren actief bij EMK) ons gewezen op de site www.eindhoveninbeeld.com! Zo lees ik nu een stukje geschiedenis van mijn dierbare familie. Heel bijzonder! Ad Louwers zie ik vaak in Son en zo zie je maar weer hoe klein ons wereldje is. Iedereern bedankt voor deze mooie en ontroerende herinnering.