Bijdrager Film- en Fotobank Noord Brabant
Jaar: 1947
Locatie 1.:Strijp |611 Eliasterrein, Vonderkwartier |Willemstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Zuivelinrichtingen |St Petrus
Melkinrichting St. Petrus, het gehele personeel.
Beschrijving | Het voltallige personeel van de Eindhovense Melkinrichting St.Petrus en de Sonse Stoomzuivelfabriek St. Petrus, hiet voor het voormalige pand aan de Willemstraat. Een half jaar later kwam de fusie met Campina tot stand. Vooraan de bestuursleden e.d. v.l.n.r. J.van Eerd (Acht), P.v.d.Putten (Gerwen), H.Scheepers (Blixembos), L.Slegers (Nederwetten), L. van Maasakkers (Breugel), W.Schuts (Gerwen), H.Joosten (Nederwetten), P.Rooijakkers (Son), W.van Bergen directeur Son, W.Donkers voorzitter bestuur, hr Bosch directeur Eindhoven, H.Bekx (Son), T.v.d.Oever (Breugel), P.Sweere (Son), H.Renders (Acht), T.Vogels (Acht), --onbekend--, hr.de Greef administrateur. Personeel afkomstig uit Son en Breugel, links staan o.s. Bert Kuipers, Harrie Kuipers, H van Lieshoyt, N. Hazenberg, Meulenbroeks, Has Merks. Rechts staan o.a. W Gottenbos, Sjef van de Ven, H van Eck, G van Lieshout, T Versantvoort, de chauffeurs Nard en Janus de Beer, J Peters, W Renders, T Merks, Habraken. |
---|---|
Geplaatst op | 11-08-2005 |
Reacties
Naam: M. de Haard.
Van 1950 tot l955 woonde ik in de Willemstraat 81. Ons huis lag rechts van Melkinrichting St. Petrus. Rechts van ons huis was een grote poort waar de melkboeren in- en uitreden om hun wagens en paarden te stallen, er stonden ongeveer 85 paarden bij ons achter. Naast de poort stond het pand van Vogelenzang. In zijn etalage kon men de eerste televisie-uitzendingen zien het was er druk met kijkers. Tegenover ons in het hoge gebouw zaten links slager Westerhof, in het midden St. Lukas van eigenaar Bakermans en rechts op de hoek de winkel van Jamin. Om de hoek in de St. Antoniusstraat de sigarenzaak Aksi en daarnaast rijwielhandel Dresselaerts. Op de Willemstraat richting Strijpsestraat zat Rijwielzaak Gramser. Links van slager Westerhof stonden een stuk of 5 lage huisjes, die zijn afgebroken en opnieuw groter opgebouwd. Een leuke bijkomstigheid was dat 's morgens om 7 uur en 's avonds om 5 uur een agent met een verkeersklapbord en een fluit het verkeer stond te regelen, omdat er een hele stoet van Vipre bussen met werknemers moesten passeren en de fietsers moesten zich door het nauwe straatje het Vonderke persen. Op de hoek van het Vonderke zat een café en de oude kastelein werd de grieze genoemd. Ik weet ook nog dat er dwars door de Willemstraat een treintje reed naar Belgie toe, het zogenaamde Bels lijntje.
Naam: Willy van den Akker
In die tijd zat in die sigarenzaak van AKSI een oom van mij Frans van den Akker. Die had voor deze winkel een sigaren fabriekje waar de hele familie toen zowat werkte. Zijn merk van AKSI betekende dan ook AKKER SIGAREN. Helaas heb ik daar nooit foto`s van gevonden, en ik weet ook niet waar dat fabriekje gestaan heeft. Dat moet voor 1934 zijn geweest. Misschien iets voor Hans van Melis?