Fotonr.: 943
Bijdrager Film- en Fotobank Noord Brabant
Jaar: 1923
Locatie 1.:Woensel |411 Limbeek-Noord |Steenstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Steenfabrieken |Bazelmans & Van Hapert

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Steenfabriek Bazelmans & van Hapert

Beschrijving Op deze luchtfoto staat onder de spoorlijn naar Boxtel-Den Bosch. Rechtsonder ligt de textielfabriek van Baekers Raijmakers. De rij hoge bomen staat langs de Steenstraat en aan de andere zijde staat de steenfabriek. De Steenstraat kwam uit op de Lijmbeekstraat. Iets verderop zien we nog juist de Boschdijk. Het grotere witte gebouw is de oude 'Boerenbond' aan de Boschdijk. Alle genoemde gebouwen zijn inmiddels gesloopt.

Geplaatst op 06-08-2005

Reacties

Datum: 28-01-2006
Naam: Willem Verstegen img

Was het niet zo dat voordat de 'Boerenbond' hier zijn intrede deed hier een Wasserij gevestigd was?


Datum: 28-01-2006
Naam: Wil van Hout img

Eerst de Boerenbond, daarna wasserij. Als je een foto van het gebouw hebt, zul je ongetwijfelt zien dat er een verhoogde laad- en losgelegenheid was, wat immers altijd bij de boerenbond aawezig is. Dit platform zie je overal waar boeren hun producten aanvoeren!


Datum: 29-01-2006
Naam: Hans van Melis img

Veuul verder aan de Boschdijk, tegenover het kerkhof Van St. Paulusparochie en het kerkhof van de St. Antonius van Paduaparochie.


Datum: 11-08-2006
Naam: Peter Buddemeijer img

De vroegere wasserij was gelegen links direct naast de Boerenbond. Het pand was geheel gelijkvloers en heette Edelweis. Eigenaar was een familie Van Vroenhoven, destijds wonend in Eersel.
De wasserij werd lang voor het pand van de Boerenbond gesloopt.


Datum: 26-04-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Na de oorlog waren die bomen in de Steenstraat verdwenen, er stonden geen huizen tot aan de Lijmbeekstraat en in mijn herinnering ook geen andere gebouwen. Vanaf Strijp kon je er komen via een overweg.


Datum: 28-04-2018
Naam: Harry Gillis img

Beste Paul van der Cingel, in de Steenstraat stond wel een huis(je); je kon het ook een boerenbedrijfje noemen. Daarin woonde een oom van mij, Huub Vermeulen met zijn familie, zijn vrouw en als ik me niet vergis twee fraaie dochters.
Oom Huub bezorgde destijds de krant Het Vrije Volk en dat werd niet in dank afgenomen door de pastoor van de Paulus kerk; een socialistenkrant!
De ouders van oom Huub woonden destijds in de Lijmbeekstraat 183 (mijn opoe en opa). Een van de broers was Nol Vermeulen, die het grasveld van PSV onderhield.
Het huis stond aan de rechterkant vanaf de Lijmbeekstraat.


Datum: 29-04-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Leuk te lezen, Harry, dat ene huis heb ik over het hoofd gezien, ik dacht dat de Steenstraat ook nog een knik had. En Nol Vermeulen herinner ik mij ook nog heel goed, hij woonde in het huis dat net binnen het hek van het stadion stond. Op woensdagmiddag mochten wij junioren op het bijveld trainen onder leiding van Huub de Leeuw die ook het eerste elftal trainde. Nol zorgde er dan voor dat de gaskachels in de kleedkamers roodgloeiend gestookt werden. Hij had niet veel woorden nodig, hij straalde genoeg gezag uit. Nol was eigenlijk de hele week bezig, 's Avonds bij de training van de senioren, op zaterdag als er gehonkbald werd in de hoek van het bijveld en dan de volgende dag bij de wedstrijden van het eerste. Ja, de Eindhovense clerus was niet blij met alles dat niet rk was. Geen enkele vereniging, harmonie of voetbalclub kon toen zonder een geestelijk controleur, sorry, ik bedoel adviseur.