Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 2007
Locatie 1.:Woensel |432 Oude Toren |Eckartseweg Zuid
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Woensel |Eckartseweg
Eckartseweg Zuid 314, wat is er origineel ? (2)
Beschrijving | Toen ik het pand verder dan die muurplaat bekeek schrok ik een beetje. Als het pand uit 1887 is, waarom ga je er dan zo mee om? Veel van wat je ziet (b)lijkt nep. Op de gevel worden steenstrips (van oude gebruikte baksteen) aangebracht. Die lelijke rolluiken passen niet bij het pand. Ik twijfel over de originaliteit van de muurankers. Ik twijfel over de voordeur en het kozijn. En wat te denken van die gele en witte steen in de zijgevel ? De moderne dakpannen, enz. Voort mij is dit teveel imitatie. En ik ga meteen twijfelen aan de authenticiteit van die muurplaat. |
---|---|
Geplaatst op | 29-01-2007 |
Reacties
Naam: Wil van Hout
Het feit dat iemand de luiken dicht mag houden stoor ik mij al aan. Stel dat er brand komt. Dan valt de elektriciteit uit en zitten de mensen als ratten in de val. En het is ook geen gezicht. Wat de bedoeling hier van is weet ik niet, daar de deur niet gebarricadeerd is.
Naam: Fanny Bovers
Aan dit huis is teveel veranderd, zie de dakgoot aan de voorkant, deze dakgoten werden niet gebruikt rond de 1900. Bij de buren kun je zien hoe de dakgoten rond 1900 gemaakt werden. Van deze dakgoten werden de houten delen meegemetseld in de muur, mede daarom is het opknappen van oude huizen ook zo duur. De deur past zeker niet bij deze bouwstijl. En waarom de luiken dicht als de poort openstaat. Jammer jammer, ze hadden beter de oude stijl aan kunnen houden, dan had het huis zijn charme nog.
Naam: Bauke Hüsken
Wie zegt dat het pand uit 1887 is? Daar ben ik wel benieuwd naar. << zie de gevelsteen op foto 8779 (red.)>>
Naam: Wim Lodewijks van nr. 284
Als ik me niet vergis was Scholtze familie van Maas op nr. 63. Jan de Greef woonde op nr 310. Achterin woonde volgens mij de familie Glaudemans, dan kwam een blok van 3 huizen. Daarna op nr. 302 familie Smaal, nr.300 familie Neerijnen, nr.298 familie Van Loon, nr. 296 Zadelmakerij Leenhouwers, later omgebouwd tot een cafetaria van Ben v. Ballegooyen en Nel v . Nistelrooy. Zie foto 23012 en 13516.
Naam: Wil van Hout
Nico Gloudemans is met de dochter van Jan de Greef getrouwd en later een garage bedrijf begonnen. Volgen mij leeft Nico nog want ik heb laatst nog met hem gesproken. Hij was vroeger een buurjongen van mij en woonde in de Witte de Withstraat, als zoon van een agent van politie. Deze agent was z.g. doof als er in de oorlog langs de straat een boom om gezaagd werd. De buren moesten toch kunnen koken!.
Naam: Theo Maas
Eigenlijk moet ik zeggen "op deze plaats stond het huis van mijn opa".
Jan Scholtze werkte rond 1910 mee aan de bouw van de Lambertuskerk in Stratum.
Toen is mijn moeder (Jo Scholtze) geboren. Daarna is Jan Scholtze gaan werken aan de bouw van de slam basins van de staatsmijnen in Terwinselen. Weer daarna, dat zal rond 1920 zijn geweest, heeft hij zelf de huizen op de Eckartseweg gebouwd. 314 werd eerst gebouwd. Dus duidelijk niet in 1887. Mijn moeder vertelde dat zij de spijkers voor de trap allemaal eigenhandig recht heeft gehamerd, alles werd 'gerecycled', ook kromme spijkers!!
Nummer 314 is ook een tijdje café en winkel geweest. Het huis zag er heel anders uit dan wat we hier zien. Het huis van Neerijnen is iets later gebouwd en aan hen verhuurd tot dat mijn opa ziek werd. Hij moest toen het huis, waar Neerijnen in woonde, verkopen (aan van Oers) om de ziektekosten te kunnen betalen.
Dit is echt niet herkenbaar van wat het is geweest......
Misschien moet ik eens wat foto's gaan opzoeken.
<<< Foto's zijn altijd welkom. (Red.) >>>