Fotonr.: 8294
Bijdrager Gijs Dijsselbloem
Jaar: 2007
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Tongelresestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Tongelresestraat 347 t/m 353

Beschrijving In de Tongelresestraat buiten de rondweg staan nog veel mooie oude panden. Jammer van het glas-in-loodraam, de voordeur en de dakkapel.
Geplaatst op 02-01-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-02-2010
Naam: Elly van Belkum-Lenting img

Deze foto roept veel herinneringen op uit mijn kinderjaren. Zelf woonde ik Tongelresestraat 339, café de Korenbeurs. Hier heb ik altijd buiten gespeeld, mijn vriendinnetjes en de vriendjes van mijn broer woonden in dit rijtje huizen. Naast de poort, net niet op de foto, was nummer 345. Daar was de groentewinkel van Harrie en Willy v.d. Oever met hun zeven kinderen Jacintha, Francisco, Jos, Lucia, Peter, Nico en Marion. Op nummer 349, dat is het huis met glas-in-lood raam, woonde de fam. Schilders, Ad en Mien Schilders met hun vijf kinderen Toon, Zus ofwel Fransje, Wilma en de tweeling Marien en José.


Datum: 01-04-2010
Naam: Susanne Veneman img

Mijn moeder woonde op Tongelresestraat 312. Misschien kent u haar ook. Haar meisjesnaam is Nellie Viveen. Ze hadden daar de viswinkel.


Datum: 01-04-2010
Naam: Elly van Belkum-Lenting img

Jazeker, die ken ik wel. Jouw opa, hij had een kunstbeen, wat je bij iedere stap hoorde, kwam altijd bij ons in de café. Hij stond ook altijd met de kermis met zijn viskraam bij ons voor het café vis te verkopen.


Datum: 06-04-2010
Naam: Susanne Veneman img

Wat leuk dat u dat nog weet. Ja, ik weet dat mijn opa een kunstbeen had. Ik heb hem zelf niet gekend, hij is op jonge leeftijd overleden. Toen is mijn oma op een gegeven moment ook in een flat gaan wonen langs de rondweg, in ieder geval dicht bij het viswinkeltje. Maar zij leeft ook al lang niet meer. De oude viswinkel staat nu te koop en ik ben daar vorige week met mijn moeder Nellie geweest. Het was heel leuk om te zien. De bewoners hebben het heel mooi opgeknapt! Het is een prachtig huis geworden, voor zo'n oud huis dan. Ik kan me er weinig van voorstellen dat dat een winkel is geweest, alleen van de foto's dan, maar die heeft ons mam ook niet gek veel, jammer genoeg. En op internet kom je er ook niet veel tegen, vandaar dat ik eigenlijk bij deze foto uit kwam.
<< wel mooi om de foto's van de winkel in te sturen natuurlijk, ook al zijn het er niet veel (red.)>>


Datum: 06-06-2011
Naam: Rita van Litsenburg img

Met de tweeling Marien en Jose ben ik nog vaak gaan zwemmen bij de IJzeren Man. Toon is helaas een paar jaar geleden overleden. Hij is 51 jaar geworden.


Datum: 04-03-2016
Naam: Pia Hendriks img

Bouwjaar 1920?