Zeelsterstraat splitsing Bredalaan.
Reacties
Naam: Piet Snijder
In mijn herinnering was er rond 1955 op de splitsing Zeelsterstraat en Bredalaan een houthandel met zagerij. Is dat op de foto misschien het gebouw met sheddak? Het lijkt wel of er op de hoek een stapel boomstammen ligt. De ingang van de zagerij lag in het begin van de Bredalaan links.
Naam: René van Ree
In de late jaren vijftig was ik bevriend met Huub Slegers. Deze woonde naast of ergens in de buurt van de (Etos?) winkel, later zat er een autohandel. Op de hoek van de Zeelsterstraat / Bredalaan zat familie (Opa en Oma), wellicht Giel Slegers? De familie Slegers, de mannen althans, hielden zich bezig met het transporteren van puin, dat ging in die tijd nog met paard en wagen. Ik herinner me nog wel dat men indertijd bezig was met de aanschaf van een vrachtwagen. Het moest geloof ik een “Magirus Deutz” worden, ik had daar tenminste regelmatig meningsverschil met Huub over. Op de Nederlandse Magirus site www.magirustig.nl/mdc-index.html vond ik nog enkele leuke Eindhovense foto’s van deze “Magirus Deutz” die in Eindhoven immers nog een tijd als stadsbus gefungeerd heeft.
Naam: Arthur Heesen
Momenteel vindt de grote rioolrenovatie plaats in de Zeelsterstraat waar wij wonen. Die Belgische kasseien kwamen onder het asfalt vandaan. Bij gods gratie heb ik er ongeveer 80 weten te redden uit de klauwen van de uitvoerder. Deze liggen nu in de tuin als kader om het terras.
Naam: Johan Boogers
Nog even een aanvulling ten aanzien van de houthandel/-zagerij op de hoek van de Zeelsterstraat/Bredalaan. Dat was de Timmerfabriek van de gebroeders van Tuijn. Het gebouw met het sheddak was daar een onderdeel van; in het hogere gebouw rechts daarvan was inderdaad de ingang. Ik kan mij echter niets herinneren van boomstammen op de plaats waar later een klein metaalwarenfabriekje was gevestigd (fa. Goudsmit ??). Als dit een foto uit 1942 is betreft het hier dan niet een soort schuilkelder zoals die ook verderop in de middenberm van de Bredalaan lagen?
Naam: Joop Mengde
Dora Slegers, toen ongeveer 18 jaar was bij ons oppas omdat ons moeder onderwijzeres was op de Theresia als invalkracht. Van haar vader moesten wij mee helpen erpel rooien op de plek waar later het DBS veld aan de Rijstenweg kwam. Die van Slegers waren dus niet alleen voerman maar ook boer. Na afloop kregen wij als "beloning" vet spek. Voor ons burgermennekes een gruwel.
Naam: Hans van Melis
Hmm foto 31944 is van Zeelsterstraat 74-76. Dus toch 78 hier rechts.