EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

810

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dommel en Stadsgracht en omgeving Stratumseind

Beschrijving

Een kaart verduidelijkt veel maar deze luchtfoto geeft veel meer details. Rechts in het middel staat het van Abbe-museum. Meteen links daarvan zien we de Dommel en wat verder links de Stadsgracht. Daartussenin loopt vanaf het Stratumseind de Molenstraat, welke nog steeds bestaat tussen Stratumseind en ongeveer het oude Kantongerecht. Onderaan zien we de bebouwing tussen Wal en Paradijslaan met geheel rechts de melkfabriek en geheel links de Volksbond (Katholiek Leven). Links bovenaan staan de Paterskerk en de fabrieken van Mignot & de Block. Er is een groot-formaat versie, de moeite waard. (Collectie Aviodrome nr. 013526)


Geplaatst op

21-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-12-2005
Naam: Immers. A.M.  
img

Links van de melkfabriek stond het huis van de directeur.
Tussen de Volksbond en de melkfabriek stond een weverij [spinnerij ]. Ik ben er de naam van kwijt.


Datum: 26-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

De melkinrichting St.Jozef was op nummer 31. Van Moorsel weverijen 40 en van Agt op? Er waren 2 fabrieken van Moorsel en wel Van Moorsel en Co en Van Moosel van de Voort. In 1964 zijn ze gesloopt en de fabrieken zijn naar de Beemdstraat gegaan. Van Agt was er ook nog met zijn fabriek. Dit alles in verband met de doorsteek van Stadhuisplein naar Frederik van Edenplein. Is hier ooit iets van terecht gekomen? 1967 fabriek betrokken en 2 jaar later 150 mensen op de straat en werd de fabriek doorverkocht aan Etos die er een bakkerij vestigde. Centjes in de zak en Houdoe!


Datum: 26-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Dit zijn de mensen en bedrijven welke volgens het telefoonboek van v.Melis telefonisch bereikbaar waren en woonachtig aan de Paradijslaan. Gebroeders van Agt Telefoon. 167.
Van Agt en Co. 218
v.Moorsel en Co. 98
V.Moorsel v/d Voort. 476
Brandweer kazerne. 445
Vervoort Eindhovense Courant. 269
A.Boland ingenieur. 418
Melkinrichting St.Jozef. 2462


Datum: 08-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

In 1648 komt een deel van de visserijrechten in de Dommel (de westelijke helft, de Woenselse kant) in handen van de heer van Cranendonk (de Prins van Oranje). De oostelijke kant (de Tongelrese) van de visserijrechten in de Dommel zijn in handen van het klooster Ten Hage. De rechten van de Prins als heer van Cranendonk en Eindhoven betroffen het gedeelte tussen de Stratumse molen en de molen in Son. Als heer van Eindhoven was ook de Stratumse molen zijn eigendom. Vandaar de naam Prinsenmolen. De visrechten zijn in 1825 verkocht aan een zekere Jan van Kol, een koopman uit Eindhoven.


Datum: 16-03-2007
Naam: Thijs Franssen  
img

Leuke foto. In het huis linksonder (voormalige woning van de Bannenbergs) ben ik opgegroeid.


Datum: 17-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Thijs stuur eens een leuke foto, b.v. van een optreden voor de t.v. Of een leuke familiefoto.


Datum: 17-03-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Wil, volgens mij is foto 6835 zo'n leuke familiefoto.


Datum: 16-10-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wat een prachtige foto uit de dertiger jaren. In mijn Eindhovense jaren 1940-1955 was het meeste op deze foto nog intact. De verschillen. Aan de Wal was de gemeentewerf verdwenen en de eerste vleugel van het nieuwe stadhuis gebouwd, naast het houten postkantoor en op de plek die hier nog tot aan het Stratumseind onbebouwd is. De Paradijslaan zag er toen ook anders uit, de fabriek, tussen Katholiek Leven en de Melkfabriek was er niet meer en de villa denk ik ook niet. Er was een langgerekt en laag textielbedrijf, parallel aan Wal en Paradijslaan voor in de plaats gekomen en met een groot open terrein ervoor aan de Paradijslaan. De coniferen aan de Wal zijde waren al zo groot dat je het zicht op het terrein achter de melkfabriek niet meer kon zien. Zowel het Van Abbe als de brug, "De Sluis", waren in mijn jeugd nog maar een jaar of 10 oud. Opmerkelijk dat in zo'n kleine stad nog zoveel open plekken waren binnen de veste.