EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

741

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Augustinianum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gymnasium Augustinianum, Kanaalstraat. (3)

Beschrijving

Vanaf de binnenplaats ziet u de achterzijde van het gebouw met zijn bijzondere architectuur. Door de ramen kijkend ontdekten we helaas een uitgeleefd pand. En let eens op het onkruid en de rommel. Hoe anders moet dat geweest zijn toen de paters hier nog de scepter zwaaiden. De oorspronkelijke foto is op 3-10-2008 vervangen (red)


Geplaatst op

11-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-10-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Hopelijk wordt dit gebouw niet afgebroken en restaureren ze het, want voor vele (oud-)Eindhovenaren is dit een herkenbaar gebouw. Vroeger als ik erlangs fietste, stonk het daar altijd naar de tabak van Mignot & de Block.


Datum: 07-10-2008
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Maak je geen zorgen over afbraak - het is een rijksmonument.


Datum: 08-10-2008
Naam: Henk den Exter  
img

Dit gebouw is van dezelfde architect als de kerk H. Hart van Jezus, aan de Ploegstraat, nl. Dom. Bellot en architect van de Leur. Daarom is de H. Hart van Jezus ook een rijksmonument geworden.


Datum: 27-12-2011
Naam: Eugène de Vries  
img

Achter de raampjes op de hoogste verdieping bevond zich de slaapzaal met chambrettes van de internen. ik heb daar ook vele nachten doorgebracht. Hoewel mijn familie in Woensel woonde was ik toch op het gymnasium een interne,  'op kostschool' zoals dat heette. Mijn moeder was nl. in 1937 overleden en ik begon de middelbare school in 1939. In 1942 vorderden de Duitse bezetters dit gebouw en verhuisde het gymnasium naar Eikenburg, tot wij ook daar verwijderd werden. Het internaat werd toen gesplitst: de drie hoogste klassen naar het Gezellenhuis van Eindhoven en de drie laagste naar het Bisschoppelijk College in Weert.


Datum: 25-03-2017
Naam: Leo Restiau  
img

Beste forumleden, dit authentieke monumentale grote pand is pas overgenomen door uitvaartverzekeraar DELA, mijn werkgever. Alle verhuurde bedrijfjes moeten er op korte termijn uit zijn, zodat de verbouwing kan starten.