Bijdrager Jac van Dijck
Jaar: 1967
Locatie 1.:Woensel |413 Gildebuurt |Gildelaan
Onderwerp.: Verenigingen |Jeugdorganisaties / Scouting |Scouting, Sherpa Tenzingstam
Sherpa Tenzingstam. (1)
Reacties
Naam: Han van Dijck
Leuk, de man in het midden is mijn vader, Theo van Dijck. In eerste instantie baas? en later oud-baas? bij de voortrekkers van de Sherpa Tenzing Stam. Hij was een echte voortrekker. De jongeman naast hem rechts is volgens mij Henk van Haandel, nu voor zover ik weet, brandweerman bij de Eindhovense brandweer.
Naam: Mari Kieneker
Frans van Hapert woonde in de jaren zestig op de hoek van Speijckstraat - van Kinsbergenstraat. Het was daar altijd een soort zoete inval, vooral moeder van Hapert was een warme, gezellige gastvrouw. Met zijn zus Mieke van Hapert en haar nicht gingen we weleens uit, vooral naar de Schuur en Club 44.
Naam: Peter Brouwer
De man links naast Theo van Dijck is volgens mij mijn vader, Jan Brouwer. Ik weet dat hij samen met Theo van Dijck in de scouting gezeten heeft. Wat hij met de Voortrekkers van Tenzing had weet ik niet. Hij heeft bij de Don Bosco en bij Antonius van Padua gezeten. Mijn moeder weet hier ongetwijfeld meer van.
Naam: Lucien Brouns
In dit houten lokaal heb ik nog vele repetities gehad met onze toneelvereniging Nieuw Eindhovens Toneel. Ook Toontje was daar beheerder. En Jong Nederland scouting zat in de keet. Er was rechts op de foto een trapveldje voor voetbal. Tegen de muur van een huis aan de Brouwerstraat was de goal. Daar hadden ze veel last van. Daar tegenover een speeltuin. Het dak van het huis rechts achter de houten keet was van mijn grootouders (van Moorsel) die een grote lange tuin hadden in de Gildelaan.
Naam: Joop Jansen
Jan Brouwer, links naast Theo van Dijck, was destijds motoragent en heeft veel werk voor het Polvo-kamp verricht. Hij is helaas op vrij jonge leeftijd overleden. Het lokaal werd gebruikt door Jong Nederland, verkenners en door de vrije jeugd tafeltennis etc. Het gebouw werd onderhouden door Ton Olyslagers. Ik was destijds bij de Voortrekkers en ons stamlokaal was later naast het grote lokaal, door de voortrekkers zelf gebouwd.