Bijdrager Stichting Witte Dorp Eindhoven
Jaar: 1937
Onderwerp.: Gedrukte en Geschreven Media |Boeken, Brochures, Bladen, etc.
Eerste brochure over Tuindorp.
Reacties
Naam: Hans van Melis
De Ceintuurbaan (St. Jorislaan) is op de tekening wat verschoven t.o.v de Gregoriuslaan (St. Jorislaan) om de nabijheid van de Gregoriuskerk (St. Joriskerk) en het stadhuis te benadrukken. (Zie tekst rechtboven.) Kijk ook even naar het stadhuis op foto 86. Al in 1918 namen Ir. J. Cuypers en Ir. L.P.J. Kooken in hun plannen voor een nieuwe stadsuitleg, Ceintuurbanen op als dwarsverbindingen tussen de verschillende dorpen.
Naam: Vic van Lijf
Het gemeentehuis bestond wel degelijk zie St. Ursula (foto 86 en opmerking Hans). En het politiepostje zat in de arbeidsbeurs, hoek Stratumsedijk - Jorislaan, in de oude jongensschool. Bij de ingang van het park, dus al in het park stond een klein gebouwtje, achter of naast de slijterij de Graauwe Hengst. Mogelijk heeft hier even een politiepostje gezeten.
Naam: Koen Dircksens
Sorry Hans, maar Strijp \"S\" is geen projectontwikkelaarsnaam. De verschillende Philipscomplexen hadden alle een complexnaam, waarna eventueel een tweede of derde letter het gebouw aangaf. De drie complexen in Strijp heetten S (tussen Glaslaan en Beukenlaan), T (tussen Beukenlaan en Bezuidenhoutseweg) en R (tussen Halvemaabstraat en Elburglaan). Het zijn gewoon de drie eerste letters van het woord Strijp.
Zo had je ook het complex E, de Emmasingel en het complex V, Vredeoord, met gebouwen als VG, VH, VP.