Fotonr.: 6093
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2006
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Hemelrijken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hemelrijken, vanaf slagerij van Tuijl. (1)

Beschrijving Links zijn alle huizen tot aan de school afgebroken en vervangen. Rechts pas vanaf Hemelrijken 22. Wel zijn er rechts wat panden opgetrokken.
Geplaatst op 25-09-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 25-09-2006
Naam: Vic van Lijf img

Bakker Harrie de Bont had hiervoor, dus achter de fotograaf, z'n bakkerij. Is nog te achterhalen waar? Hij was de grootvader van mijn vrouw.


Datum: 25-09-2006
Naam: Hans van Melis img

Achter de fotograaf zeker niet Vic, daar staan de huizen die in 1917 zijn gebouwd door de vereeninging Volkshuisvesting. Opzij rechts naast de Kapsalon is nog wel een winkeltje geweest Wil weet wel wat er zat.
Heeft broodbakker H.M. de Bont behalve op het Eindje 1 nog ergens anders in Woensel gezeten?


Datum: 25-09-2006
Naam: Hans van Melis img

Wacht ik weet het weer, Hemelrijken 151 tegenover van Haandel op de hoek van de Houtstraat. Hier links is Hemelrijken 1.


Datum: 26-09-2006
Naam: Wil van Hout img

Dat de kapster Knipoog huisnummer 2 heeft zegt m.i. al genoeg.Tussen Het pand van de kapper en de slager van Tuijl stonden nog enkele huizen die dubbel bewoond werden.Men had nog nooit gehoord van Duplex woningen.Ik heb wel ooit een bakkerskar voor de deur zien staan, maar of hij er woonde weet ik niet. Niemand in dit rijtje huizen had kinderen, dan zou immers hun namen gekend hebben.


Datum: 26-09-2006
Naam: Wil van Hout img

Al vorsend in mijn geheugen kom ik tot het idee dat er inderdaad een bakker gewoond heeft, maar hij bakte er volgens mij geen brood.(En dat is goed bedoeld.)
De bakkerskar stond altijd langdurig langs de straat. Dat was zo'n handkar met een bol deksel en aan de kant, met grote zwarte letters de naam in een cirkelsegment. Aan de voorkant een bak met lessenaardeksel. Ik zie het zo voor me, maar de naam ontbreekt jammer genoeg. Hans kijk even in je adressenboek?


Datum: 24-10-2006
Naam: Ilse Koppen img

Wat een leuke foto van de straat. Binnenkort zullen wij Hemelrijken 22 betrekken. Dit pand hebben wij onlangs gekocht. Leuk om dan zoiets als dit op t internet te vinden.


Datum: 09-11-2006
Naam: E. Beckers Derkx img

Hallo Ilse, Wij hebben op Hemelrijken 22 gewoond van 1955 tot 1979. Mijn ouders hadden toen een winkel in huishoudelijke artikelen en een loodgietersbedrijf. Het was een fijn huis.
Hopelijk gaan je een fijne toekomst tegemoet.
Els Beckers Derkx


Datum: 09-11-2006
Naam: Wil van Hout img

Els, was Huupke Derkx dan je opa? Die woonde vroeger op Hemelrijken 25 als ik het goed heb en had ook een loodgietersbedrijf. Hij had één zoon, waarschijnlijk jouw vader, want hij ging ook het loodgietersvak in. Nr. 22 was dat het huis waar vroeger Fransen in woonde met een galanteriehandel?


Datum: 15-11-2006
Naam: E. Beckers Derkx img

Hallo Wil, Huupke was inderdaad mijn opa. Hij heeft nog een aantal jaren bij ons op 22 gewoond. Het huis van de fam. Fransen was 2 huizen voor ons.


Datum: 16-11-2006
Naam: Wil van Hout img

Een broer van je opa heeft nog jaren bij Daf het bezoek rond gereden in een treintje. De even nummers zijn t.o. de nieuwe huizen, die zijn oneven. Els bedoeld waarschijnlijk het cremekleurig pand, R. Langs de rode auto.


Datum: 16-11-2006
Naam: Hans van Melis img

Wil en Frans lees even het onderschrift bij de foto en mijn opmerking van 25 september. Nr 22 het laatste pand voor de nieuwbouw. Het hogere pand na die 4 lagere. Oplopend genummerd, links oneven en rechts even nummers.


Datum: 17-11-2006
Naam: Wil van Hout img

Ooo, Hans, Wat is lezen (soms) moeilijk. Zijn ze al weg en woont Els in een nieuw huis? Dan moet ik nog maar eens een keer gaan kijken. Niet bij Els zonder uitnodiging natuurlijk! Ik ben in de war gekomen door de slagerij v.Tuijl, die zijn etalage nog gebruikt voor adreswijziging.