Celsiusplein. (2)
Beschrijving | Weer een foto uit de bekende "Jeco"-serie. Rechts zit een glas- en verfhandel. |
---|---|
Geplaatst op | 25-09-2006 |
Reacties
Naam: Ida wagemakers.
Mijn herinneringen komen weer te voorschijn
als we met de bus mee moesten, naar het centrum, stapten we als kind op de Edisonstraat in, zo kon je wat langer mee rijden, als het slecht weer was, anders moest je wachten en aan de andere kant van de weg staan, bij het Celciusplein draaide de bus.Dan reed hij weer naar het station. Op het 18 Septemberplein.
Naam: Cor van Suydam
Ja dat brengt voor my ook herinneringen, die verfwinkel had op het raam ook drogist staan, en ik ging er wel eens een akkertje halen voor kiespijn enz. Ook cigaretten voor mijn vader, die rookte Dr.Duskind, 3 stuivers per pakje.
Mijn vader heeft nog gewerkt bij de slager Verhoeven op de hoek Edisonstraat-Celciusplein. Op de andere hoek was een kapper (naam vergeten), dan kwam Roestenburg waar je met je Zondagse cent een half uur stond te kiezen wat voor een snoepje je zou kopen. Verder rond het plein zat een bakker (naam vergeten) nog verder (op de foto de winkel met luifel) was een A.Notten filiaal. De bus was 'lijn 9 Boschdijk-Celciusplein'. Wij woonden toendertijd in de Jan van der Bildtstraat.
Zo was het tot 1940 toen wij na 9 jaar verhuisden
Naam: Wim van Rosmalen
Inderdaad, er komen weer herinneringen boven die het volgende beeld oproepen. Slager Verhoeven, op de rechterhoek van de Edisonstraat en het Celsiusplein. Voor verf, glas, behang en aanverwante artikelen, evenals pilletjes en poeiers, ging je naar Donkers op de hoek van de Drebbelstraat en het Celsiusplein. Notten, een winkelbedrijf in kruidenierswaren, was gevestigd op de hoek van het Celsiusplein en de Fahrenheitstraat. De bakkerij van Wellens lag op de hoek van de Celsiusstraat en het Celsiusplein.
De kruideniers winkel van Roestenburg, later een lid van de keten met VEGE-winkels, lag op de hoek van de Reamurstraat en het Celsiusplein. Kapper Jansen was gevestigd op de linkerhoek van de Edisonstraat met het Celsiusplein. Nog zie ik de neven Jan en Jan Roestenburg oefenen met hun speedway-motoren over het zandpad langs de spoorlijn. Herinneringen aan de bevrijdingsfeesten op het Celsiusplein, waarbij de slagerszoon plaatjes draaide en zo voor de muziek zorgde. Ook herinner ik mij een stormachtige nacht waarbij een flink aantal huizen op het Celsiusplein, o.a. bij Notten, dakloos werden.
Wij woonden vanaf 1936 in de Edisonstraat en verhuisden in 1956.
Naam: Hans Vervoort
Tijdens die windhoos in 1939 is bij ons een slaapkamerraam uit de sponning gerukt. Wij woonden in de Lorentzstraat op nr. 2. Het raam is na een vlucht van 80 meter terecht gekomen in de voortuin van de fam v. Rooy aan de overzijde van de Boschdijk. Voor situatie zie foto 5923
Naam: Frans Pieper
Mijn schoonouders, fam. Nab, woonden op Celsiusplein 13. Bij de windhoos had mijn schoonmoeder (was ze toen dus nog niet) de jongste dochter Annie, die toen een baby was, uit het ledikantje gehaald. Even later ging het dak eraf en lag er een grote brok puin in het ledikantje. Ik heb, toen ik in 1954 trouwde met Gerrie Nab, ook nog 4 jaar ingewoond bij mijn schoonouders.