Moreelselaan. (2)
Reacties
Naam: Anneke van Esdonk van Valen
Tsja wie kent ze niet, ik ga nog verder terug, de Ster, kruidenierszaak, bakker Fallier, de groentenboer, de kapper (Hermans), een tabakswinkel. Mijn eerste badpak(!) kwam van Poppeliers. Mijn Puch Maxi kwam van Heerings, maar dan inderdaad van de Geldropseweg.
Naam: Peter Rombouts
De kruidenier heette volgens mij Telghuis en de man was inderdaad blind of zeer slechtziend. Jan Gruijthuizen heeft in die rij een wasserij/stomerij gehad. Ook schoenenzaak Loonen heeft lang in die rij gezeten. Op de hoek waar je recht op kijkt, is de bakkerszaak van Roxs geweest. Daarnaast was de zaak van Tony Bas, nu de winkel van rijwielhandel Heerings. Op de hoek waar de lampen in de etalage hangen, is de voormalige drogisterij van van Rooy.
Naam: Anneke van Esdonk-van Valen
Schoenhandel Loonen ken ik nog wel, de dochter Lizet heeft bij mij in de klas gezeten. Op foto 3675 staat ze op de bovenste rij, in het midden met haarband volgens mij.
Naam: Wibo Pieters
Ja, al die herinneringen zijn allemaal mooi en aardig, maar waarom vertelt niemand dat ook bakker Roks hier te vinden was. Die bakte heerlijke bananenvlaai. Die haalden we altijd als er bij DAF op onze afdeling iets te vieren was. Dat was wat mij betreft vanaf 1986, maar wat afdeling betreft al langer. Ik weet niet meer wanneer we daar mee opgehouden zijn.
Naam: Ad Roxs
Leuk, om al die herinneringen te lezen van de Moreelselaan. Wij hebben er met onze bakkerij gezeten van dec. 1969 tot 1 okt. 2007. Tony Bass is inderdaad jaren onze buurman geweest, en daarna Peer Heerings die er nu nog steeds zit met zijn zoon Erik. Groetjes aan Jeannette Wassink, en die roggebroodsnijmachine was niet zo eng als het leek.
Naam: Barnier
Vroeger zat hier ook nog een groentewinkel, die beheerd werd door de eigenaresse en haar dochters. De dochters hielden ermee op, omdat geloof ik de moeder heel erg ziek werd. In de fietsenzaak, drogisterij, de wasserette (waarvan de eigenaar reeds is overleden) en de viswinkel kwamen we ook vaak. Mijn vader komt alleen nog daar bij kapper Hermans. En natuurlijk bij bakker Roxs. Zijn zoon Remco zat bij mij in de klas en we hebben ooit in de bakkerij gezien hoe brood werd gemaakt. Het grappige is dat bij mijn dochter op school nu ook het thema bakker is. Vanmiddag gaan ze naar de bakker hier. En daarvan zit de zoon bij mijn dochter in de klas.
Naam: John van Woensel
Deze bakkerij had mijn vader Kees van Woensel, bakker in Tongelre, overgenomen van bakker Ties van Lier. Wij hebben hier een jaartje of wat deze winkel gerund. Ik heb er toen nog regelmatig achter de toonbank gestaan. Ad Roxs heeft het toen van ons overgenomen. Wij zijn met de bakkerij in Tongelre verder gegaan. Leuke tijd gehad ik had er veel vrienden en vriendinnen.....
Naam: Anneke van Esdonk-van Valen
Toen wij in 1970 van Stratum naar Tongelre zijn verhuisd, was Bakkerij van Woensel voor mij een "echte" Tongelrese bakker die daar al jaren zat. Nooit geweten dat ze ook nog een uitstapje naar Stratum hebben gemaakt, waar ik mijn jeugd door heb gebracht.
Naam: John van Woensel
Van achter de toonbank had ik zicht op het toen fraaie woonhuis van tandarts, ik meen Dijkstra. Deze had in die tijd een prachtige witte Porsche Targa in de garage opzij van het woonhuis. Ik vond dat toen in 1969 een machtige auto als 15-jarige dat snap je wel, trouwens, om eerlijk te zijn, nu ook nog wel. Zijn assistente van toen, ik meen zijn schoonzus, mocht er ook zijn. Zij kwam regelmatig bij mij in de zaak om puddingbroodjes en zo te kopen, later nog eens gezellig mee wezen carnavallen bij Gerard Need op de Biesterweg. De puddingbroodjes waren geweldig in trek bij de jeugd, zo kwam ik contact met de jongens en meiden uit de buurt, zoals Adrie Coolen, Leo Bernaards, Adje Eikmans, Jack v.d. Merendonk, Albert Kuiten en Manuela Mess en haar vriendin, waar ik de naam van kwijt ben.Vraag me wel eens af hoe het hun vergaan is na al die jaren. Enkele jongens werkten toen bij aardappelhandelaar Versteeg. Leuke tijd.
Naam: John van Woensel
Ja, klopt Lieke, het was een groot gezin (goeie klant). Eén oudere zus, haar naam ben ik kwijt. Ze heeft nog even in die tijd, als ik me niet vergis, met zanger Armand (van "Ben ik te min") gegaan. Ze hadden allen mooie namen, maar dat niet alleen, dat weet ik nog wel!
Naam: Lieke Slegers-Roijers
Hanna Mes was ouder dan Manuela en het was volgens mij Manuela die een relatie had met Armand. Er is later verteld, dat Armand het liedje voor haar had geschreven. Of dit verhaal klopt durf ik niet te zeggen. Mooie namen hadden ze en ja, het waren mooie meiden.
Naam: Lieke Slegers-Roijers
Omdat ik bevriend was met Hanna, ben ik veel bij jou thuis gekomen. In mijn herinnering een gezellig gezin. Hanna en ik zaten op dezelfde school, zie foto 14711. Omdat ik na een jaar van deze school afging zijn we elkaar uit het oog verloren.
Naam: Monica de Haan
Hadden in de zomer van 1969 de heer en mevrouw Witvoet de wasserette of stomerij die net om de hoek zat niet overgenomen? Zij runden eerst een groot pension in de Nassaustraat. Dat huis is aangekocht voor studentenvoorzieningen en zij zijn toen naar het Burgplan verhuisd.
Naam: Peter Joossen
Ik heb van juni 1970 tot september 1975 bij Ad en Riky in de bakkerij gewerkt. Het eerste winkelmeisje was volgens mij Ans Vonk, ook uit de Moreelselaan. Tony Bass kwam vaak vrijdagnacht in de bakkerij een worstenbroodje eten en even nababbelen. Ad haalde vrijdagavond nog wel eens friet voor zijn bakkerijmedewerkers bij Harrie Verel. De friteszaak van de Moreelselaan in die tijd. Jo en Johnny Wassink van de viswinkel kwamen ook regelmatig even in de bakkerij, kortom, het was een leuke tijd in de buurt en voor mij speciaal de bakkerij van Ad en Riky en dochter Rozan.
Naam: Ad Roxs
Peter Joossen, het was voor ons een aangename verrassing om een berichtje van jou hier tegen te komen. En ik kan me die tijd nog goed herinneren. Ben wel benieuwd naar hoe het nu met je gaat, misschien kunnen we eens contact hebben. Groetjes.
===Ad, je kunt Peter gewoon een mailtje sturen door op zijn naam te klikken. (Red.) ===