Bijdrager Mari Kieneker
Jaar: 2006
Locatie 1.:Strijp |625 Zwaanstraat |Philips Complex Strijp 3/R*
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Philips |Complex Strijp 3 / R
Reacties
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
De drie vijftien meter brede garagedeuren (op de foto hier te zien), met kantelmechanisme zijn bijzonder genoeg om te behouden. De monumentencommissie heeft dit pleidooi neergelegd bij B en W. De deuren waren destijds de grootste in hun soort in Europa.
Naam: Mari Kieneker
Beste Willem, ik denk dat de meeste linkse deur hier op foto te zien ook zo'n grote kanteldeur was, later hebben ze daar een kleinere deur ingemaakt, nog meer naar links, op deze foto niet te zien zat de roldeur van het ontvangststation beeldbuizen.
De helft van het gedeelte waar de Philipsgarage vroeger zat is afgebroken toen geb.Rau gebouwd werd. Dus gebouw RF wat hier te zien is, is omstreeks 1977 verkleind van 5 naar 4 hallen. In de ruimte van de grote kanteldeur heb ik meerdere keren Sinterklaas, de kerstviering en nieuwjaars receptie's georganiseerd voor het voltallge personeel van beeldbuizen. Een mooie tijd omdat men niet keek op een kwartje meer of minder.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Harry Wijsbek, destijds bij ons in de Cyclamenstraat wonend, was in de jaren zestig chef van de Philips Garage. Hij was een zwager van Nelly Wijsbek, zij was met zijn broer Noud getrouwd.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Drie studenten van de TUe (architectuur) hebben met twee ontwerpen de prijsvraag over de enorme garagedeuren gewonnen. Deze was uitgeschreven door ontwikkelaar Amvest. In het ontwerp van Jolien de Jong is een deur zo opengewerkt dat het net lijkt of je een bos in kijkt. In het andere ontwerp van Van der Ham en Reuser is van de garagedeur een frame gemaakt. Dat wordt neergelegd en van onder verlicht. Het is te gebruiken als podium of plek van samenkomst. Het is de bedoeling dat de ontwerpen worden uitgevoerd. Amvest will het rijke industriële verleden van het gebied laten terugkomen in de wijk. Bron: ED.