EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54622

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Locatellistraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Veloc

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Veloc-elftal

Beschrijving

Deze foto is geschonken door mevrouw Vonk-Damen, een zus van Gijs en Wim Damen. Zij heeft gemeld dat de foto uit de periode 1947-1950 is, maar het exacte jaar is onbekend.
Veel namen zijn bekend en staan hieronder, steeds van links naar rechts. Staand achteraan: kapelaan Herps  -  ??  -  Piet van v.d. Wielen  -  Wim van Campfort  -  ??  -  Harry Rekmans  -  Piet van Lierop  -  ??  -  voorzitter Gerard van Bakel  -  trainer/masseur Piet van de Ven. Voorover hangend in middelste rij: ??  -  Louis Deben  -  Wim Damen. Vooraan knielend: Chris van Beek  -  Jo Muskens  -  Wim Klaassen.
Gestel had ooit twee voetbalverenigingen: RKVV Veloc (opgericht 7 juni 1924, clubkleuren geel-zwart) en RKSV Gestelse Boys (opgericht 1 oktober 1933, clubkleuren blauw-wit). Tussen beide verenigingen heerste veel (gezonde) rivaliteit, je was óf voor de één óf voor de ander. Een tussenweg was er niet.
Die rivaliteit gaf overigens voeding aan het hardnekkige gerucht dat op het R.K. St. Lambertuskerkhof achter de gelijknamige kerk de Veloc-supporters aan de.ene kant werden begraven en de Gestelse Boys-fans aan de andere kant, niet bij elkaar. Dat gerucht is echter nooit bevestigd dan wel ontkracht.
Eind 20e eeuw kampten beide clubs met een sterk teruglopend ledenaantal, dat op 8 juli 2005 leidde tot een, welicht jarenlang door velen voor onmogelijk geachte, fusie. De nieuwe club, spelend in het geel-blauw (geel van Veloc, blauw van de Boys), heet VV Gestel.
Als iemand een of meer ontbrekende namen weet, stuur dan a.u.b. even een reactie.
We bedanken Frans van Beers voor het repareren van de beschadigde oorspronkelijke versie van de foto


Geplaatst op

08-01-2024

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto