EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54607

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

436 Eckartdal

Straat:

Eckartdal/Meare

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kastelen

Onderwerp 3.:

Eckart

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij bij kasteel Eckart

Beschrijving

Deze kasteelboerderij staat op het landgoed van kasteel Eckart. De oorspronkelijke hoeve werd gebouwd in 1793, zoals te zien is aan de muurankers, maar is sindsdien natuurlijk wel flink verbouwd. Zie ook de foto's 1218, 33862 en 41484.
Eckart werd in 1899 gekocht door Theodoor Smits, een zoon van de burgemeester van Eindhoven. Hij liet een nieuw kasteel bouwen en ook een park aanleggen. In 1937 kochten de broeders van de heilige Norbertus het kasteel en de landerijen en maakten er de stichting Sint Jozefdal van, een woongemeenschap voor mannen met een geestelijke handicap. Die aciviteit werd in 1949 overgenomen door de Broeders van Liefde. Later werd het de Stichting Eckartdal en na verschillende fusies is de zorginstelling tegenwoordig (2023) een onderdeel van Lunetzorg. De bewoners werken op het terrein in land- en tuinbouw.
Op de site staan veel foto's over kasteel Eckart en die zijn eenvoudig te bekijken. Klik op de homepage op het rode vak 'Fotoarchief'. Op het volgende scherm staat de kolom 'Onderwerp'. Selecteer daar achtereenvolgens Gebouwen, Kastelen, Eckart. Klik dan op de knop 'Zoeken'. (Red.)


Geplaatst op

13-12-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto