EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54481

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Overige Spoor- en Tramwegen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Station Strijp-S

Beschrijving

Deze foto werd gemaakt op het perron van station Eindhoven Strijp-S. Tot 2015 heette dit Station Beukenlaan. Met deze naamswijziging zou de naam beter passen bij de plek waar het ligt en meer tot de verbeelding spreken. Onder het naambordje zie je het dak van het voormalige gasverdeelstation (1943), politiebureau (1956-1976) aan de Marconilaan dat door Johan Vlemmix in 2000 werd omgetoverd tot een replica van paleis Soestdijk. Hij noemde het Soestdijk II. Op foto 15773 zie je het hele gebouw. (Red.)
 


Geplaatst op

23-10-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-10-2023
Naam: Bert Van Herk  
img

"door deze naamswijziging zou de naam beter passen bij de plek waar het ligt, en meer tot de verbeelding spreken". Nogal wiedes, want het ligt bij Strijp-S. Station Beukenlaan klopt niet erg en Station Bezuidenhoutseweg is ook moeilijk te slikken. Maar heel Eindhoven kent Strijp-S.


Datum: 26-10-2023
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Bert, je hebt gelijk. Voor buitenstaanders vind ik Strijp-S een goede verwijzing. Voor treinreizigers, buitenlanders, toeristen en mensen die echt stadsvreemd zijn is dit zeer duidelijk. Ik heb veel door Nederland gereisd en bij veel stations geven ze een gratis stadsplan uit. Is dit in Eindhoven ook mogelijk? Zo komen wij ook op de kaart, net als "Den Bosch heeft weer wat". Moeten wij ook kunnen.