Bijdrager Hans Rooijackers
Jaar: 1983
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Ploegstraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Drogisterijen
Kerkplein Heilig Hartkerk
Beschrijving | Nog vrij parkeren op het kerkplein voor de Heilig Hartkerk, bij de Ploegstraat en Gestelsestraat. Op de achtergrond de twee-onder-eenkapper Ploegstraat 2 (slagerij toen al gestopt) en Gestelsestraat 25 (drogisterij Rooijackers, gestopt in 1995). Op de daken zie je nog antennes staan, want kabel-tv was er nog niet. Zie ook foto 54215. |
---|---|
Geplaatst op | 12-04-2023 |
Reacties
Naam: Hans Rooijackers
Martin, dat hoeft niet het geval te zijn. De firma Bombeeck (Hoogstraat) verkocht onder andere antennes maar had bij mijn weten geen installatiebedrijf. Omdat ik de Franse taal wilde oefenen heb ik ooit bij Bombeeck een VHF-antenne gekocht en deze onder aan de mast geplaatst om de RTBF te kunnen ontvangen. Ook kocht ik daar een extra FM-antenne om Hilversum 3 uit Lopik na 19.00 uur te kunnen blijven beluisteren. Want via de zendmast in Roermond nam de ROZ (Regionale Omroep Zuid) het in het Limburgs over.
Naam: Giovanni van Helvoirt
In de tijd dat Berry Bombeeck daar de scepter zwaaide, installeerden zij inderdaad volgens mij niet. Al waren zij wel de uitvinder/leverancier van 'Bosat-antennes'. Wie installeerde die dan? Maar toen zijn vader nog de grote baas was, zetten zij wel degelijk de antennes op de daken. Ik zie nog het busje staan met buizen op het dak. Satelietantennes bestonden nog niet.
Naam: bert van herk
Bombeeck Elektronica is een bekende naam. Ik wist niet dat die nog bestond. Ik heb er in de jaren tachtig regelmatig onderdelen voor mijn 'bakkies' gehaald, zoals USB/LSB en FM (27mc) zoals antennes, lineairs, transistors enz. Toen zat hij op de Frederiklaan, bij de Trudokerk. Het was een hele fijne zaak, had alles.
Naam: Paul an der Cingel
Die slagerij zat in het linkerpand. Toen ik nog een kleine jongen was zat daar slager Brakman en ging ik graag met mijn moeder mee omdat ik altijd een plakje worst kreeg. Waarom mijn moeder daar vlees kocht weet ik niet, bij ons in de straat waren nota bene drie slagers: De Centrale Vleeschhal van Van Kollenburg, Bannenberg aan de oneven zijde en even verderop Van Buul. Brakman is in die tijd geëmigreerd en vanaf die tijd ging mijn moeder naar Van Buul of Bannenberg. Ik zie nog de bezorgers van het slachthuis die de karkassen van het geslachte vee op hun schouder de slagerijen binnen droegen, hun witte pakken zaten onder de bloedvlekken.
Naam: Desiree koppijn
Kan me drogisterij Rooijackers nog heel goed herinneren. Wij gingen er altijd heen en als mijn ouders op vakantie gingen, kocht mijn moeder daar steeds de toiletartikelen die ze dan nodig hadden. Als onze Peter erbij was, kreeg hij ook steevast een puntzakje Engelse drop van mevrouw Rooijackers.
Naam: ArNoud Walravens
Beste Bert, kijk op foto 15040, dan wordt het voor jou misschien iets duidelijker.