EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54202

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kerst 1951

Beschrijving

De foto is gemaakt op het Zwarte Pad op de terugweg naar de Gildebuurt vanaf het Kerstfeest 1951 in het VOJ-gebouw. Weet je namen? Dan zien we die graag komen in een reactie! Alvast bedankt. (Red.)


Geplaatst op

10-05-2023

Reacties:

Datum: 10-05-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Kan iemand de gebouwen op de achtergrond thuisbrengen? Lopen vanaf het buurthuis van de VOJ aan de Cornelis Dankertsstraat naar de Gildebuurt ging in 1951 via veel open terrein. Maar welke kerk staat er dan rechts op de foto?


Datum: 11-05-2023
Naam: john  
img

Dat is volgens mij de Pastoor van Arskerk.


Datum: 11-05-2023
Naam: Sierd Loman  
img

Volgens mij staan deze mensen op de toenmalige Krekelstraat. We kijken richting het noordwesten, met rechts de Pastoor van Arskerk. Het puntige dak vóór de kerk is het hoekpand aan de huidige Vennecoolstraat en de Barrierweg. Gezien de kromming in de weg moet het haast de Krekelstraat zijn en dus niet de Marterstraat (het zwarte pad). De Krekelstraat liep vanaf de Barrierweg door de landerijen heen naar de Frankrijkstraat, op hetzelfde punt waar ook de Kattenstraat uitkwam. De fotograaf staat dus met de rug naar de Frankrijkstraat. In de huidige situatie zouden deze mensen zo'n beetje in het midden van de Van Thienenlaan staan.